"ZA DLAKU" IZBEGNUTA TRAGEDIJA: Železničari spasili trogodišnjaka sa šina

Tanjug

27. 04. 2023. u 21:54

ŽELEZNIČKI kondukter Markus Higins je u Njujorku nakon skoka iz voza uspeo da uhvati i spasi trogodišnjeg dečaka, koji se našao blizu elektrificirane šine, saopštila je danas lokalna uprava za transport.

ЗА ДЛАКУ ИЗБЕГНУТА ТРАГЕДИЈА: Железничари спасили трогодишњака са шина

Foto: Unsplash

Navodi se da je Vilijam Kenedi, koji je 6. aprila upravljao vozom, prvi uočio dečaka na šinama železnice u blizini Teritauna, severno od Njujorka, i poslao hitnu radio-poruku.

- Severno od vas je jedno dete - može se čuti kako neko govori na video snimku, dok se obraća posadi voza koji se približava severu. Pored toga, na snimku se vidi i kako voz ide polako dok posada ne primeti dete.

U tom momentu pomoćnik konduktera Markus Higins skočio je iz voza, uhvatio dečaka sa treće šine i odneo ga na sigurno.

U međuvremenu, drugo dvoje radnika železnice primetilo je detetove majku i sestru, koje su jecale na uglu ulice.

- U momentu kada vidite dete u ovakvoj situaciji, vaš prvi instinkt je da se uverite da je bezbedno, a drago mi je da je naša posada bila tamo i mogla da pomogne - naveo je on.

Nakon što je Higins spasao mališana porodica je ponovo bila okupljena na stanici Teritaun, a na snimku se vidi kako majka grli dete.

Dečakova majka zahvalila se železničarima i rekla im da je njen sin autističan i teško govori.

BONUS VIDEO: NA NEBU I POD VODOM: Snimci vežbi ruske Nacionalne garde

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OSUĐENA NA 50 GODINA ZBOG BIZARNOG ZLOČINA: Ubila trudnicu, pa joj ukrala bebu iz stomaka (VIDEO)