PREDSEDNICA MOLDAVIJE NA SASTANKU SA ZELENSKIM Sandu: "Izrazila sam solidarnost sa ukrajinskim narodom"

Đ.G.

01. 04. 2023. u 09:14

PREDSEDNICA Moldavije Maja Sandu razgovarala je sa Vladimirom Zelenskim o saradnji u oblasti energetske bezbednosti, kao i o modernizaciji infrastrukture.

ПРЕДСЕДНИЦА МОЛДАВИЈЕ НА САСТАНКУ СА ЗЕЛЕНСКИМ Санду: Изразила сам солидарност са украјинским народом

Foto: Profimedia

- U Kijevu , na sastanku sa Volodimirom Zelenskim, izrazila sam solidarnost sa ukrajinskim narodom. Razgovarala sam o nizu tema bilateralnog dnevnog reda, uključujući našu saradnju na projektima modernizacije i proširenja infrastrukture, jačanja energetske bezbednosti - napisala je Sandu na Fejsbuku  nakon posete Ukrajini .

Prema njenim rečima, šefovi država su se dogovorili i da koordiniraju napore u procesu postizanja početka pregovora o pristupanju EU.

Pre godinu dana, 3. marta, moldavska predsednica Maja Sandu potpisala je aplikaciju za pristupanje republike Evropskoj uniji, uz napomenu da treba ubrzati proces evropskih integracija. Šefovi država i vlada Evropske unije na samitu u Briselu 23. juna odobrili su davanje statusa kandidata Ukrajini i Moldaviji za ulazak u Uniju. Evropska komisija je postavila devet uslova koje Moldavija treba da ispuni da bi se pridružila EU, prenela je RIA.

BONUS VIDEO: EVAKUISANO ČITAVO MESTO - U Minesoti iz šina iskliznuli vagoni teretnog voza

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!