RAZORNI TORNADO PROTUTNJAO AMERIKOM: Na desetine povređenih, najmanje troje izgubilo živote (FOTO)

Tanjug

01. 04. 2023. u 07:49

NAJMANjE tri osobe su poginule, a više od tri desetine je povređeno, od kojih su neki u kritičnom stanju, kada je razorni tornado pogodio nekoliko delova Severne Amerike, javljaju mediji.

РАЗОРНИ ТОРНАДО ПРОТУТЊАО АМЕРИКОМ: На десетине повређених, најмање троје изгубило животе (ФОТО)

FOTO: AP/Tanjug

Najmanje jedna osoba je poginula, a više od 20 je povređeno,kada je razorni tornado pogodio Litl Rok, glavni grad američke savezne države Arkanzas.

Grad Vin u severoistočnom Arkanzasu takođe je juče pogođen nevremenom, a zvaničnici su prijavili dvoje mrtvih, zajedno sa uništenim kućama i ljudima zarobljenim u ruševinama, prenosi AP.

Guvernerka Sara Hakabi Sanders aktivirala je 100 pripadnika Nacionalne garde Arkanzasa da pomognu lokalnim vlastima u saniranju štete širom države.

Snažan olujni sistem zahvatio je u petak jug i srednji zapad SAD, izazvavši više smrtonosnih tornada koji su uništili kuće i tržne centre u Arkanzasu i srušili krov pozorišta tokom hevi metal koncerta u Ilinoisu i to samo nedelju dana nakon što je više od dvadesetak smrtonosnih tornada protutnjalo kroz Misisipi i delove Alabame ubivši više desetina ljudi.

Brojni medijski izveštaji navode da ima povređenih u nesreći koja je prouzrokovan tornadom, u pozorištu Apolo, tokom hevi metal koncerta u gradu Belvidereu koji se nalazi oko 113 kilometara severozapadno od Čikaga.

U Ajovi je bilo više potvrđenih nesreća, a u Oklahomi je buknulo nekoliko požara niskog rastinja koje su prošireni vetrom, pošto je olujni sistem pogodio veći deo države u kojoj živi oko 85 miliona ljudi.

FOTO: AP/Tanjug

Meteorolozi su saopštili da su vremenski uslovi u petak bili slični onima od pre nedelju dana kada je razorni tornado usmrtio 21 osobu i oštetio oko 2.000 kuća u Misisipiju.

Meteorološka služba prognozira još jednu seriju intenzivnih oluja za sledeći utorak u istoj oblasti kao prošle nedelje.

BONUS VIDEO: ERUPCIJA VULKANA NA KAMČATKI: "Bezimeni" izbacio pepeo šest kilometara uvis

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RUSIJA DOBRODOŠLA, ALI BEZ ŠEFA KREMLJA: Francuzi pozvali Moskvu da učestvuje u obeležavanju 80 godina iskrcavanja u Normandiji