SUNOVRAT "LOKIDA" I "VIRDŽIN ORBITERA": Američko vazduhoplovstvo ne pamti ovako "paklenu nedelju"

Novosti online

31. 03. 2023. u 14:31

ČUVENI Lokid Martin (Lockheed Martin) obustavio je testiranje hipersoničnog oružja (AGM-183A ) za dejstva iz vazduha posle još jednog neuspelog testa ranije ove nedelje, otkrio je portal "Difens", a isti specijalizovani sajt za pitanja odbrane doneo je i infomaraciju da izrada novog softvera za američki najskuplji borbeni avion F-35 kasni, procenjuje se, 16 meseci.

СУНОВРАТ ЛОКИДА И ВИРЏИН ОРБИТЕРА: Америчко ваздухопловство не памти овако паклену недељу

Foto: printskrin/Youtube/Overlook Horizon

Sa druge strane kompanija Virdžin Orbit "zatvara" firmu i neće više "putovati u orbitu".

Britanski milijarder Ričardom Bransonom, glavni pokretač kompanije i glavni akcionar, već "neodređeno vreme beleži nedostatak gotovine, zbog čega je startap finansijski paralizovan".

Kako javlja TV CNBC, generalni direktor orbita Dan Hart održao je sastanak sa zaposlenima u kompaniji u minuli četvrtak uveče i rekao je zaposlenima da će većina zaposlenih biti otpuštena.

 - Nemamo drugog izbora osim da sprovedemo trenutne, dramatične i izuzetno bolne promene - rekao je Hart.

Američko vazduhoplovstvo potvrdilo je vesti iz Ministartva odbrane da će program hipersoničnog naoružanja Lokid Martin biti prekinut zbog neuspeha u testiranju.

Ova komapnija je takođe potvrdila da se suočava sa značajnim kašnjenjima softvera za svoje stelt borbene avione.

Uprkos tome što vašingtonske elite zasipaju odbrambenu firmu značajnim iznosima poreskih obveznika, njena sposobnost da razvija i proizvodi najsavremenije oružje nailazi na poteškoće usred pretnji globalnog sukoba - kaže se u vestima američkih TV stanica.

Blumberg tako piše da dodatna kašnjenja softvera F-35 od strane Lokida za najmanje godinu dana, znači u stvari 16 meseci zakašnjenja. Stelt lovac je trebalo da dobije značajnu tehnološku nadogradnju, povećavajući procesorsku snagu za 37 puta i memoriju za veću 20 puta, što bi mu omogućilo "da nosi naprednije oružje i poboljša sposobnosti nadzora".

BONUS VIDEO:

EVAKUISANO ČITAVO MESTO: U Minesoti iz šina iskliznuli vagoni teretnog voza

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)