MOSKVA MOMENTALNO ODGOVORILA LUKAŠENKU: "Specijalna operacija jedini način da Rusija ostvari ciljeve"

Novosti online

31. 03. 2023. u 12:18

SPECIJALNA vojna operacija u Ukrajini je sada jedini način da se ostvare ciljevi, rekao je novinarima Dmitrij Peskov, pres-sekretar ruskog predsednika.

МОСКВА МОМЕНТАЛНО ОДГОВОРИЛА ЛУКАШЕНКУ: Специјална операција једини начин да Русија оствари циљеве

Foto: Profimedia

- Ništa se ne menja u kontekstu Ukrajine. Specijalna vojna operacija se nastavlja, pošto je to jedini način da se ostvare ciljevi koji stoje pred Rusijom - rekao je Peskov, komentarišući predlog beloruskog predsednika Aleksandra Lukašenka da se uspostavi primirje u Ukrajini.

Lukašenko je danas, obraćajući se porukom narodu i parlamentu, predložio da se prekinu neprijateljstva u Ukrajini i proglasi primirje bez prava na premeštanje opreme i naoružanja sa obe strane.

- Moramo da stanemo sada, pre nego što eskalacija počne. Rizikovaću da predložim prekid neprijateljstava... da proglasimo primirje bez prava kretanja i pregrupisavanja trupa sa obe strane, bez prava na transport oružja, municije i vojne opreme - rekao je Lukašenko.

Prema njegovim rečima, ukoliko Zapad pokuša da primirje iskoristi u svoje svrhe, Rusija je dužna da iskoristi punu moć vojnoindustrijskog kompleksa i vojske da spreči eskalaciju sukoba.

Istovremeno, on je izrazio ogorčenje postupcima ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog.

- Pa kakvo čudo? Predsednik suverene zemlje potpisuje ukaz koji se njega konkretno tiče i zabranjuje sebi da pregovara o miru. Prosto je smešno - kažem vam kao predsednik. Ako nećete da pregovarate - nemojte da pregovarate, zašto potpisujete ovaj dekret i zasmejavate ljude? Šta želite da pokažete ovim - istakao je beloruski lider.

BONUS VIDEO: VATRA SA "ADMIRALA GORŠKOVA" - Ruska fregata ispaljuje projektile tokom vežbi u Indijskom okeanu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

MEDIJI TVRDE: Netanjahu odgovorio Berbokovoj - Mi nismo nacisti, u Gazi nema gladi