REKORDNA ZAPLENA KOKAINA: Norveška policija zaplenila više od 800 kilograma narkotika u Oslu

Tanjug

30. 03. 2023. u 23:50

NORVEŠKA policija danas je saopštila da je u Oslu zaplenila 820 kilograma kokaina sakrivenog u kamionu s voćem, što je dosad najveća količina te droge otkrivena u nekoj skandinavskoj zemlji.

РЕКОРДНА ЗАПЛЕНА КОКАИНА: Норвешка полиција запленила више од 800 килограма наркотика у Ослу

Foto: Javad M. Parsa/NTB via AP

-Zasad je ovo najveća količina zaplenjena u Norveškoj i njena vrednost se procenjuje na nekoliko desetina miliona evra, rekla je načelnica policije Osla Grete Lien Metlid na pres konferenciji, preneo je Rojters.

Zaplena se dogodila ove sedmice u centru norveškog glavnog grada, na mestu koje nije obelodanjeno.

Lien Metlid je rekla da za sada u ovom slučaju niko nije uhapšen.

-Jedna od pretpostavki je da droga nije bila namenjena Norveškoj ni norveškom tržištu, dodala je ona, istakavši da je količina neuobičajena za zemlju koja ima 5,4 miliona stanovnika.

Zaplena se dogodila nakon slične u nemačkoj saveznoj pokrajini Brandenburgu.

-Nemački carinici i policajci pronašli su početkom ove nedelje velike količine kokaina u kamionu s voćem i upozorili na to norveške kolege pošto je istraga pokazala da je slična pošiljka otpremljena u Norvešku, rekao je šef norveških carinika Tim Gurik.

Zaplenjena količina droge više je nego dvostruko veća od ukupno konfiskovane droge u Norveškoj u poslednjih pet godina, istakao je on.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SZO UPOZORAVA SVET: Opasan virus se razvija...