ZELENSKI POSLAO MITRALJEZE U MANASTIR: Policija sa automatima ušla u Kijevsko-pečersku lavru (FOTO)

Novosti online

30. 03. 2023. u 12:27

POLICAJCI naoružani automatskim puškama ušli su u Kijevsko-pečersku lavru.

ЗЕЛЕНСКИ ПОСЛАО МИТРАЉЕЗЕ У МАНАСТИР: Полиција са аутоматима ушла у Кијевско-печерску лавру (ФОТО)

Foto: Printskrin/Twitter/@Spriter99880

To se dogodilo ubrzo pošto su članovi komisije za prijem i predaju imovine objekata koje koristi lavra otišli ne počevši sa radom. Prethodno se u lavri čuo "nabat" – zvono za uzbunu za okupljanje naroda koji je okružio članove komisije i nije im dozvolio da rade.

Podsetimo, bogosluženje se jutros odvijalo kao i obično, hram je bio pun naroda, kapije otvorene za prolaz hodočasnika i automobila. Liturgiju je služio mitropolit Onufrije, a pripadnici policije su na rampama ispred manastira. Takođe se navodi da su za parohijane otvorene i pećine.

Ranije jutros, pred lavru su stigli članovi komisije nacionalnog kompleksa, ali ih vernici nisu puštali da uđu, prenosi „Strana.ua“.

  -Vernici ih blokiraju, oni su okružili članove komisije i ne dozvoljavaju im da uđu u objekte koje žele da provere - navodi se u članku uz napomeni da se policija nije mešala.

U tužbi je ukazano na potrebu da se Nacionalnom istorijskom spomeniku za vreme suđenja zabrani preduzimanje bilo kakvih radnji koje imaju za cilj ometanje delovanja verske zajednice.

U četvrtak je počela sa radom komisija za prijem i predaju imovine objekata koje koristi lavra.

(Informer)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)