GORI HEMIJSKA FABRIKA U ITALIJI: Plamen bukti, crni dim kulja, građanima rečeno da ostanu kod kuće zbog moguće katastrofe (VIDEO)

Novosti online

29. 03. 2023. u 12:10

U HEMIJSKOJ kompaniji "Kemi" u Novari na severu Italije, danas je izbio požar, a gradonačelnik je upozorio građane da ne otvaraju prozore i ne izlaze iz kuća bez preke potrebe.

ГОРИ ХЕМИЈСКА ФАБРИКА У ИТАЛИЈИ: Пламен букти, црни дим куља, грађанима речено да остану код куће због могуће катастрофе (ВИДЕО)

Foto: AP

Fabrika, koja se se bavi preradom hemijskih rastvarača, nalazi se u industrijskoj zoni San Pjetro Mozeco, a veliki crni oblak se kreće u pravcu Lombardije, prenosi Ansa.

Prema rečima očevidaca, čule su se i eksplozije, a cela industrijska oblast je evakuisana. Za sada nema podataka da li ima mrtvih ili povređenih osoba, piše Tanjug, a prenose mediji.

 - Požar koji je jutros izbio u kompaniji u San Pjetro Mozecu još traje, pod kontrolom je vatrogasaca, ali stub dima bi mogao da stvori rizik od ekološke i zdravstvene katastrofe. Preporučuje se građanima da prozore drže zatvorenim i ako nije neophodno da ostanu kod kuće. Preporuka je i da deca ostanu u učionici sa zatvorenim prozorima - rekao je gradonačelnik.

Na terenu se nalaze i ekipe Regionalne agencije za zaštitu životne sredine ARPA, karabinijeri i šest vatrogasnih timova, kao i ekipe Hitne pomoći.

Prema pisanju "Stampe", plamen je visok pedesetak metara, a oblak je vidljiv i nekoliko kilometara dalje.

Uzrok požara je za sada nepoznat.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili