BUGARSKI NOVINAR O SUSRETU PUTINA I SIJA: Evropa je najveći gubitnik, vuče se kao prebijen pas

Novosti online

27. 03. 2023. u 20:17

EVROPA je sve siromašnija zbog konflikta između Rusije i Ukrajine, posebno zbog bezumne antiruske politike i beskonačnih pumpanja oružja Ukrajini, izjavio je novinar Bugarskog nacionalnog radija Petar Volgin za „Pogled info“.

БУГАРСКИ НОВИНАР О СУСРЕТУ ПУТИНА И СИЈА: Европа је највећи губитник, вуче се као пребијен пас

Foto: AP

Novinar je komentarisao i nedavnu posetu predsednika Kine Si Đinpinga Moskvi. Prema njegovim rečima, jasno je da je Evropa biti gubitnik u ovoj situaciji.

-Vidimo sve jaču saradnju između Pekinga i Moskve. Vidimo da se formira neverovatan jak pojas koji je ravnopravan i čak, mogu da kažem, u nekim trenucima je jači od američkog. Tako da je takva koalicija, može se tako nazvati, iako niko zvanično ne koristi tu reč, između Rusije i Kine je zaista veliki izazov za američku hegemoniju. To je ono što ćemo dalje pratiti, rekao je bugarski novinar.

Dodao je da će Bugarska pratiti direktan sukob Sjedinjenih Američkih Država sa jedne strane i Kine sa druge strane i istakao da će pratiti i Evropu koja se vuče kao prebijen pas, koji je sve bolesniji i nemoćniji i zaključio da su takvu sudbinu Evropljani sami stvorili.

sputnikportal.rs

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili