RUSI TRAŽE REFERENDUM: Veterani pokrenuli inicijativu da se Volgogradu vrati stari naziv - Staljingrad

Novosti onlajn

27. 03. 2023. u 13:03

INICIJATIVNE grupe su u ponedeljak počele da proučavaju javno mnjenje o preimenovanju Volgograda u Staljingrad. Prema rezultatima anketa, do sledeće nedelje biće doneta odluka o tome da li će biti održan referendum, rekao je Aleksandar Strukov, kopredsednik Javnog saveta za proučavanje mišljenja stanovništva o vraćanju istorijskog imena gradu, predsednik Gradskog veće veterana Volgograda, rečeno je TASS-u.

РУСИ ТРАЖЕ РЕФЕРЕНДУМ: Ветерани покренули иницијативу да се Волгограду врати стари назив - Стаљинград

Foto: Profimedia

- Od danas će inicijativne grupe raditi u okruzima grada Volgograda - da proučavaju javno mnjenje. Danas imamo jedan okrug - Džeržinski. Sutra će grupe raditi u tri okruga. I tako do kraja nedelje - rekao je sagovornik agencije, napominjući da će do sledeće nedelje biti doneta odluka da li će se referendum održati ili ne.

On je dodao da će studija javnog mnjenja o preimenovanju grada biti održana u formatu sastanaka sa javnim organizacijama. Dakle, za ponedeljak je planiran sastanak više od 100 ljudi.

Ranije su veterani Volgograda pokrenuli inicijativu da vrate istorijsko ime gradu heroju. U odgovoru na njihov zahtev, guverner Volgogradske oblasti Andrej Bočarov najavio je stvaranje javnog saveta za preliminarnu studiju mišljenja stanovništva o preimenovanju grada u Staljingrad. Rečeno je da će po rezultatima rada Saveta biti usvojeno pitanje iznošenja tog pitanja na referendum, prenela je agencija TASS.

BONUS VIDEO: "NOVOSTI" NA ULICAMA PARIZA - Ponovo masovne demonstracije - francuska prestonica u haosu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024