DANSKI BROD, ŠVEDSKI AVION I IZVIĐAČKI BROD IZVODILI SUMNJIVE MANEVRE? Mediji objavili nove detalje oko eksplozije na „Severnom toku“

Novosti onlajn

24. 03. 2023. u 15:42

DANSKI brod, švedski avion i još jedan švedski izviđački brod navodno su izvodili sumnjive manevre u blizini gasovoda „Severni tok“ i „Severni tok 2“ četiri dana pre eksplozije, piše list „Tajms“ pozivajući se na podatke istrage.

ДАНСКИ БРОД, ШВЕДСКИ АВИОН И ИЗВИЂАЧКИ БРОД ИЗВОДИЛИ СУМЊИВЕ МАНЕВРЕ? Медији објавили нове детаље око експлозије на „Северном току“

Foto Tanjug/AP

U istrazi se navodi da je danski brod P524 „Nimfen“, koji je bio zadužen za praćenje kretanja ruskih brodova, navodno krajem septembra skrenuo sa svog standardnog kursa i prvi put za nekoliko godina obišao ostrvo Bornholm i uputio se ka severoistoku gde se na pola sata zaustavio i isključio transpondere i samim tim nestao sa svih sistema za praćenje kretanja brodova.

Samo nekoliko minuta kasnije je u blizini tog mesta počeo da kruži izviđački avion švedske avijacije, a potom je bio primećen i švedski patrolni brod.

Istovremeno, list „Tajms“ ističe da u tom trenutku nije bilo primećeno neobično kretanje ruskih brodova.

Podsetimo, u septembru prošle godine tri eksplozije odjeknule su na gasovodima „Severni tok“ koji su izgrađeni radi prenosa ruskog gasa ka Nemačkoj. Eksplozije su se dogodile u ekskluzivnim ekonomskim zonama Švedske i Danske. Obe zemlje su saopštile da su eksplozije namerno izazvane, ali još nisu utvrdile ko je odgovoran.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

"MIGOVI" ODLETELI ZA UKRAJINU: Slovaci poslali Ukrajincima četiri od planiranih 16 lovaca MiG-29

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)