DRUGARICE PLANIRALE UBISTVO MALE LUIZE? Pronađeni zastrašujući dokazi o zločinu - oružje i dalje misterija

Novosti online

24. 03. 2023. u 12:57

POLICIJA sve više sumnja da je ubistvo male Luize bilo planirano, pogotovo nakon što su se pojavili novi detalji istrage.

ДРУГАРИЦЕ ПЛАНИРАЛЕ УБИСТВО МАЛЕ ЛУИЗЕ? Пронађени застрашујући докази о злочину - оружје и даље мистерија

Foto: AP

Policija je pretresom kuća devojčica pronašla dokaze da su one pre Luizinog ubistva istraživale o krivičnoj odgovornosti.

Bild piše da su devojčice navodno danima unapred planirale zločin. Tvrde da su u Gugl pretrazi na njihovim telefonima pronašli da su pretraživale termin "odsustvo krivične odgovornosti".

Iako su devojčice priznale ubistvo, oružje kojim su one izvršile zločin još uvek nije pronađeno.

Policija je u međuvremenu obustavila potragu za oružjem. Spekulisalo se da se radi o malom nožu, dok je britanski Dejli mejl izvestio da je Luiza možda ubijena turpijom za nokte.

- Dalji pretresi terena nisu planirani. Učinili smo sve što je bilo u ljudskoj moći da nađemo oružje kojim je ubijena - saopštila je policija.

Tokom potrage policija je koristila pse tragače, ali i naprednu tehnologiju.

Podsetimo, Luizu (12) su nožem 32 puta izbole njene drugarice, koje su je zatim ostavile da iskrvari. Nezvanično, svađa između drugarica izbila je zbog videa na Tik-toku, a nož kojim je Luiza izbodena nikada nije nađen.

Nemački Bild je ranije preneo da je Luiza navodno prvo maltretirana, a zatim izbodena nožem i ostavljena da iskrvari sama u šumi. Nije poznato zašto je pristala da se sastane sa drugaricom jer je navodno pre toga prvo trpela nasilje.

Zbog velikog broja uboda i stepena povreda na devojčicinom telu tužioci govore i u takozvanom "preteranom ubistvu".

Nezvanično, Luizina najbolja drugarica (13) je nagovorila mlađu devojčicu da ubije Luizu. Iako još uvek nije saopšteno, sumnja se da je motiv ubistva osveta.

Komšije su navodno videle kako devojčice zajedno odlaze u šumu.

Nakon napada dve osumnjičene devojčice su se vratile u kuću Luizine najbolje drugarice. Otac mlađe devojčice koja je osumnjičena za ubistvo rekao je da je on ubrzo došao po svoju ćerku, piše Bild.

Nešto kasnije Luizina najbolja drugarica je pozvala Luizine roditelje i rekla im da je ona oko pola šest pešaka krenula kući, da su se dogovorile da će je pozvati kada dođe kući i da ih je pozvala jer se jako zabrinula.

Ona je rekla da je nekoliko puta telefonom pozvala Luizu, ali da joj se ona nije javila.

Kada su roditelji u 19.45 prijavili nestanak devojčice ,policiji su njene drugarice bile sumnjive zbog kontradiktornih izjava koje su dale.

Nakon što je njeno telo pronađeno na nasipu, njeni prijatelji su sutradan ponovo pozvani na razgovor.

Devojčice su u ponedeljak pred roditeljima i psiholozima suočene sa protivrečnim izjavama koje su dale, nakon čega su priznale zločin.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024