"NAŠE BEZBEDNOSNE SNAGE RADE DOBRO, ALI IMA NEDOSTATAKA": Lukašenko pohvalio stanje pripadnika snaga beloruske bezbednosti

Đ.G.

21. 03. 2023. u 09:53

PREDSEDNIK Belorusije Aleksandar Lukašenko rekao je da su beloruske snage bezbednosti u poslednje vreme pokazale profesionalan rad, ali da istovremeno ima i nedostataka.

НАШЕ БЕЗБЕДНОСНЕ СНАГЕ РАДЕ ДОБРО, АЛИ ИМА НЕДОСТАТАКА: Лукашенко похвалио стање припадника снага белоруске безбедности

Foto: Profimedia/Ilustracija/Vikipedija

- Tema našeg današnjeg sastanka je nacionalna bezbednost i stanje u Energetskom bloku. Kao što je uobičajeno svake godine, početkom godine, po rezultatima prošle godine, svaki ministar Energetskog bloka me je izveštavao o stanju na teritoriji pod njegovom jurisdikcijom. Naravno, razumete o kakvim izveštajima se radi. Ne želim da kažem da nisu stručni. Oni su veoma profesionalni. Ali, kako sam primetio, trend je ozbiljan da će se pokazati u dobrom svetlu. Ovo nije laž. Zaista jeste. Naše bezbednosne snage rade dobro - rekao je Lukašenko u utorak u Minsku, otvarajući veliki sastanak sa moćnim blokom zemlje. Predsednikove reči prenosi pres-služba.

Istovremeno, šef države je primetio da „ima i nedostataka“. „A ja nisam tako dubok profesionalac kao državni tužilac, da kažem, da dajem ocenu vašim pisanim izveštajima“, dodao je on.

Lukašenko je rekao da sada nije moguće obići svako odeljenje za završni kolegijum, ali planira da to učini početkom sledeće godine. „U januaru-februaru naredne godine planiram da obiđem završne odbore svih resora, od Generalnog tužilaštva do Istražnog odbora. I da sumiramo određene rezultate - šta smo uradili u petogodišnjem periodu“, rekao je predsednik. 

On je takođe napomenuo da je generalnom tužiocu ranije naloženo da „pripremi temeljan izveštaj sa analizom stanja u organima za sprovođenje zakona”, prenela je RIA.

BONUS VIDEO: Poslanici francuske skupštine himnom sprečavaju premijerku da govori

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024