RUSKI AMBASADOR: Oružje isporučeno Ukrajini može dospeti na crno tržište

Novosti online

20. 03. 2023. u 23:10

RUSIJA ima razloga da strahuje da bi deo američke vojne pomoći Ukrajini mogao da završi na crnom tržištu, izjavio je ruski ambasador u SAD Anatolij Antonov.

РУСКИ АМБАСАДОР: Оружје испоручено Украјини може доспети на црно тржиште

Foto: Printskrin

-Ozbiljno smo zabrinuti da bi deo proizvoda vojne namene mogao da završi na crnom tržištu. Gde će isplivati oružje? Ko će snositi odgovornost kada padne u ruke nekih terorističkih grupa i kriminalnih organizacija?, rekao je Antonov novinarima.

On je dodao da isporuke američkog oružja povećavaju u Kijevu osećaj nekažnjivosti i „provociraju proširenje geografije ukrajinske krize“.

-Ovakva dejstva ugrožavaju bezbednost cele Evrope, povećavajući rizik od direktnog sukoba Rusije i NATO-a, ocenio je Antonov.

Ambasador je pozvao američke vlasti „da ne dozvole javne izjave o svrsishodnosti ili nesvrsishodnosti ulaska u pregovore“.

-Na kraju krajeva, o tome ne treba da odlučuje Vašington, rekao je on.

Američka administracija objavila je ranije o još jednoj isporuci oružja i municije ukrajinskoj vojsci u iznosu od 350 miliona dolara.

Bela kuća je poslednjih dana više puta govorila o neprihvatljivosti prekida vatre u Ukrajini, jer bi to, prema rečima njenih predstavnika, značilo ratifikaciju teritorija koje je zauzela Rusija.

sputnikportal.rs

BONUS VODEO - RUSKI LOVCI-BOMBARDERI PONOVO NA ZADACIMA: Snimci borbenih aktivnosti posada u avionima Su-25

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije