POGLEDAJTE – ARTILJERIJA I PROTIVTENKOVSKI SISTEMI RAZBILI OKLOPNJAKE: Motorizovana ruska pešadija odbija ukrajinski napad (VIDEO)

P. Z. S. / tvzvezda.ru

20. 03. 2023. u 20:39

MOTORIZOVANA pešadija Južnog vojnog okruga (SMD) odbili su napad ukrajinskih jedinica na jednom od pravaca u regionu Zaporožja.

ПОГЛЕДАЈТЕ – АРТИЉЕРИЈА И ПРОТИВТЕНКОВСКИ СИСТЕМИ РАЗБИЛИ ОКЛОПЊАКЕ: Моторизована руска пешадија одбија украјински напад (ВИДЕО)

Foto Tanjug/AP

Militanti kijevskog režima pokušali su da probiju rusku odbranu sa snagama dve oklopne grupe na tenkovima i pešadijskim vozilima strane proizvodnje. Neprijatelja koji je napredovao na vreme su primetili izviđači, videvši ga sa dronova.

-Ujutro su počeli da pucaju na nas iz artiljerije, tenkova iz daljine, a onda su javili da su stigli tenkovi, oklopni transporteri i da neprijatelj kreće odatle. Fokusirali smo se na pešadiju. Naši ATGM su uništili njihovu opremu, a mi smo ih podržavali vatrom.

nda je isto počelo sa desnog boka. Komandant je odlučio da se razdvojimo kako bi vodili jednaku borbu“, rekao je vojnik Oružanih snaga RF sa pozivnim znakom „Grek“.

Tokom bitke, ukrajinski borci su poraženi topovskom i raketnom artiljerijskom vatrom, neprijateljska oprema je uništena vođenim raketama protivtenkovskih sistema. Preživeli radikali su pokušali da pobegnu.

-Kao što su obaveštajci izvestili, napale su nas oko dve čete neprijatelja, razbili smo ih. Bili smo ispred i nije bilo nikog drugog, samo nas. Nas je bilo daleko manje od njih. Oni ne razumeju sa kim se bore, dodao je Grek.

BONUS VODEO - RUSKI LOVCI-BOMBARDERI PONOVO NA ZADACIMA: Snimci borbenih aktivnosti posada u avionima Su-25

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

JEDAN OD NAJBOLJIH IKADA: Ivan Miljković skoro neprepoznatljiv (FOTO)