ZELENSKI UVEO SANKCIJE ASADU: Posle izjava sirijskog predsednika o "klovnu" stigao kontraudar iz Kijeva

Tanjug

18. 03. 2023. u 14:06

PREDSEDNIK Ukrajine Volodimir Zelenski uveo je danas lične sankcije sirijskom predsedniku Bašaru Al Asadu, prenosi RIA novosti.

ЗЕЛЕНСКИ УВЕО САНКЦИЈЕ АСАДУ: После изјава сиријског председника о кловну стигао контраудар из Кијева

Foto: Shutterstock/Ilustracija/Jutjub/Syrian Presidency

Prema tekstu ukaza objavljenom danas na sajtu ukrajinskog predsednika, sankcije su uvedene na period od 10 godina i predviđaju blokadu imovine, zabranu povlačenja kapitala iz Ukrajine, prestanak ekonomskih i finansijskih obaveza, zabranu prenosa tehnologije i prava na objekte intelektualne svojine.

Sankcije su uvedene i sirijskom ministru spoljnih poslova Fejsalu Mikdadu i premijeru Huseinu Arnusu, navedeno je u dokumentu koji je potpisao Zelenski.

Predsednik Sirije se nedavno u Moskvi sastao sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom i tom priliku još jednom potvrdio podršku vojnoj operaciji Rusije u Ukrajini.

Asad je u intervjuu za "Solovjov lajv" u četvrtak, izneo viđenje o političkom delovanju predsednika Ukrajine, istakavši da ranije nije znao ništa o Zelenskom i da, kada je on počeo da se pojavljuje u medijima, na njega su u Siriji gledali kao na klovna.

- Njegove izjave su kao komedija, što nam se zapravo i svidelo. On se čak i u politici ponaša kao komičar. Nekada su nam potrebni takvi klovnovi, kako bi malo razmrdali celu situaciju i kako bi nas koliko toliko nasmejali - izjavio je Asad.

BONUS VIDEO: UKRAJINSKI TENKISTI NA OBUCI U ŠPANIJI - U Saragosi se pripremaju za korišćenje tenkova "Leopard 2A4"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)