U SKOPLJU ZAPLENJENA DROGA OD POLA MILIONA EVRA: U ekipi privedenih dilera i učiteljica

POLICIJA Ministarstva unutrašnjih poslova (MVR) Republike Severne Makedonije (RSM) u velikoj akciji zaplenila je opojne droge u vrednosti od pola miliona evra i privela pet osoba među kojima je i učiteljica Osnovne škole "Aleksandar Makedonski" u skopskom naselju Aerodrom.

У СКОПЉУ ЗАПЛЕЊЕНА ДРОГА ОД ПОЛА МИЛИОНА ЕВРА: У екипи приведених дилера и учитељица

Foto: Shutterstock/Ilustracija

Prema potvrdi portaparola MVR Tonija Angelovskog pronađeno je i zaplenjeno oko sedam kilograma amfetamina, kiliogram kokaina, oko 22 kilograma marihuane, dve automatske puške, jedna marke "kalašnjikov", okviri za pištoljsku municiju kuršumi različitog kalibra, spiskovi lica kupaca droge, kako i lica dužnika za isporučene količine narkotika. Zaplenjena su i četiri vozila korišćena za prodaju i novac od prodaje droge...

Angelovski je precizirao da je u policijskoj akciji izvršen pretres na sedam lokacija, kada je provedeno pet lica, a pronađena je i laboratorija za proizvodnju amfetamina. Ukupna vrednst zaplenjene droge, ukoliko bi bila plasirana preko "uličnih dilera", kako je rekao, dostiže vrednost od pola miliona evra.

- Prethodno, privedena su još tri lica koja su bila povezana sa ovom kriminalnom grupom, rekao je Angelovski. - Privedeni su duže vremana prodavali sintetičku drogu - amfetamin, kao i druge droge. Imali su iznajmljene stanove u centru Skoplja, kao i u naselju Đorče Petrov, a drogu su proda prodavali po različitim cenama. Gram amfetamina vredeo je 2.000 denara, (evro vredi 61,50 denara), gram kokaina se prodavao po ceni od 3.000 denara - ekstazi 600 denara po tableti, a pakovanje marihuane za 1.000 denara - objasnio je Angelovski.

ŠIROKA AKCIJA

Portparol MVR RSM Toni Angelovski je novinarima pootvrdio da pored pomenute akcije policija u Skoplju, operativci sprovode široku operaciju pretresa na otkrivanju ilegalne mreže prodaje narkotika na području čitave zemlje.

- Od početka ove nedelje izvršeno je 36 pretresa i privedena 32 lica koja su se bavila prodajom droge. I u narednom periodu biće intenzivno nastavljano delovanje na suzbijanju ove pojave u interesu građana - rekao je Angelovski.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna