AMERIČKI VETERAN OTKRIO: Naša vojska ima podatke o svakom ruskom generalu

Novosti online

17. 03. 2023. u 00:05

VETERAN Oružanih snaga Sjedinjenih Američkih Država Stanislav Krapivnik ispričao je za Sputnjik kako je ušao u američku vojsku i zašto je otišao iz nje.

АМЕРИЧКИ ВЕТЕРАН ОТКРИО: Наша војска има податке о сваком руском генералу

Foto: EPA

-Roditelji su emigrirali 1979. godine kada sam bio dete, tako da sam tamo odrastao i završio fakultet. Još kao student sam upisao Vojnu akademiju paralelno sa osnovnim fakultetom, postao sam oficir i radio na toj poziciji 11 godina. Napustio sam vojsku 2004. godine i odbio da mi dodele novo zvanje zbog političkih stavova, rekao je Krapivnik.

Istakao je da su američki vojnici početkom dve hiljadite godine Rusiju smatrali protivnikom.

-Ako se isključi period pred početak operacije u Iraku 2003. godine, ostalo vreme do tog događaja i posle tog događaja se sve pripremalo protiv Rusije. Možda o tome nisu direktno govorili, jer su američki političari tada pričali da se druže sa Rusijom.

Međutim, realno su sve borbene akcije bile usmerene protiv ruske vojske, ne protiv Kineza ili nekog drugog, već protiv ruske vojske, dodao je američki veteran.

Svest o verovatnom protivniku su razvijali do kraja. Krapivnik je u kompjuterima američke vojske video dosije svih ruskih generala.

-Tamo se nisu nalazile samo opšte i dostupne informacije. Tamo je bilo podataka o svakom ruskom generalu: ko su im saveznici, prijatelji, a ko neprijatelji u Ministarstvu odbrane, među političarima i kakve su im navike. Takve informacije se ne mogu naći na ‘Vikipediji’… Nadam se da izvori, od kojih su dobili informacije, više nisu aktuelni, zaključio je američki veteran.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - RUSKI LOVCI-BOMBARDERI PONOVO NA ZADACIMA: Snimci borbenih aktivnosti posada u avionima Su-25

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna