VELIKI POST A RIM U KRVI: Klanovi se vratili u rat

15. 03. 2023. u 16:27

Rim je grad koji „tradicionalno ne voli šefove“, a u centru svega promet kokaina, veliki post a glavni grad u krvi, od početka godine sedam ubistava, ranjavanja, bacanja sa sprata.

VELIKI POST A RIM U KRVI:  Klanovi se vratili u rat

Foto: EPA

Mafije, ali i socijalni problemi, ekonomski, ogromno tržište droge i stiglo se do obračuna sa kriminalnim kontekstom, interesi mafija 'Ndrangete, Kamore, klanovi Sicilije, Pulje, osim rimske autohtone. Proliva se krv u obračunima mafijaških klanova, pripadnik sinti (etnička zajednica roma), klana predgrađa Rima iz Ostije, potom šef klana „O'Paco“ kamora, a sve ide u znaku potvrde istražnih organa da ne postoji više dogovor mafija ko šta kontroliše, prevedeno na jezik realnosti: počeo je rat.

       23 su „pjace“ za promet kokaina u Rimu, ima ko prekrši iscrtanu granicu i odmah počinje rat, ranjavanja u noge, misteriozne smrti, ubistva, sve sa kriminalnom podlogom, neka jer su imali  razmirice sa Albancima, ubijen je i jedan Rumun, neko zbog droge, duga, neko zatečen sa 1.5 kilogram kokaina u kolima.

     Iako je od 10 janauara u Rimu, Milanu i Napulju stavljeno još 10.000 pripadnika policijskih snaga nešto se pokrenulo u rimskoj geografiji kriminala i nije to samo od danas, istraga pokušava da sastavi kockice odnosa između raznih klanova, sinti, kamora, Albanci, ovi poslednji, po tužilaštvu, predvođeni su Elvisom Demće koji je uhapšen u januar 2022 i koji ima presudu od 187 godina zatvora.

     Dakle nema više bilo kakvog sporazuma između istorijskih klanova Rima potvrđen 13 decembra 2017 u Grotaferata u predgrađu Rima, tokom jednog ručka, kada se bilo došlo do izvesnog uspostavljanja mira.

   U haosu u koji se strovalio Rim desio se i jedan „čudan događaj“,  6 oktobra 2022 pušten je na slobodu Roberto Spada već smatran šefom klana iz Ostije, predgrađe Rima, nad njim je primenjen režim specijalnog nadzora u iščekivanju konačne presude Kasacionog suda za mafijaško udruživanje, odležao je 6 godina za neka mafijška dela i zbog agresije na novinara italijanske tv Rai i mirno se šeta morskom obalom.

     Istraga smatra da sadašnja ubistva nemaju veze sa njegovom slobodom i krvnim deliktima u proteklim sedmicama. Ali „nove činjenice“ za kojima se istražuje stvorile su prilično nervoze „na pjaci“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)