UTOPIJSKA VIZIJA ILONA MASKA: Planira izgradnju sopstvenog grada u blizini Teksasa

Novosti online

10. 03. 2023. u 07:38

AMERIČKI preduzetnik Ilon Mask planira da izgradi sopstveni grad utopiju u blizini glavnog grada Teksasa, Ostina, navodi Volstrit žurnal, pozivajući se na izvore.

УТОПИЈСКА ВИЗИЈА ИЛОНА МАСКА: Планира изградњу сопственог града у близини Тексаса

Foto: Hannibal Hanschke/Pool Photo via AP, File

Prema pisanju publikacije, tokom sastanaka sa zemljoposednicima i agentima za nekretnine, Mask je ideju o osnivanju sopstvenog grada opisao kao stvaranje teksaške utopije koja se nalazi duž reke Kolorado, gde zaposleni u njegovim kompanijama mogu da žive i rade.

Napominje se da je planirani grad, koji Mask želi da nazove Snejlbruk (Snailbrook), u blizini kompanija u izgradnji Boring i SpaceKs. Pored toga, na mestu grada već su izgrađene modularne kuće, bazen, otvoreni sportski teren i teretana.

Prema pisanju publikacije, Mask je nekoliko puta razgovarao o vizuelnom projektu grada sa svojom bivšom devojkom - kanadskom pevačicom Grajms i reperom Kanjeom Vestom.

Teksaški zakon nalaže da grad Maska ima najmanje 201 stanovnika pre nego što se prijavi za registraciju grada. Prema rečima portparola okruga Bastrop, gde se nalazi Snejlbruk u izgradnji, u ovom trenutku administracija nije dobila odgovarajuću izjavu ni od samog Maska ni od njegovih organizacija, prenela je RIA.

BONUS VIDEO: PRITISNULI DUGME ZA SAMOUNIŠTENjE - Japanci prekinuli let rakete sa važnim satelitom zbog kvara

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MEDIJI TVRDE: Netanjahu odgovorio Berbokovoj - Mi nismo nacisti, u Gazi nema gladi