SUKOBI NA ZAPADNOJ OBALI: Trojica palestinaca ubijena u sukobu sa izraelskom vojskom

Tanjug

09. 03. 2023. u 20:54

TROJICA palestinskih migranata ubijena su danas u razmeni vatre sa izraelskim vojnim snagama tokom izraelske racije i hapšenja na okupiranoj Zapadnoj obali.

СУКОБИ НА ЗАПАДНОЈ ОБАЛИ: Тројица палестинаца убијена у сукобу са израелском војском

Foto Tanjug/AP

Izraelske snage bezbednosti saopštile su da su izvršile raciju u selu Džaba na severu Zapadne obale kako bi uhapsile osumnjičene za napade na izraelske vojnike u toj oblasti, prenosi AP.

Osumnjičeni su otvorili vatru na izraelske vojnike, koji su uzvratili i ubili tri osobe, koje su navodno bile povezane sa palestinskom militantnom grupom Islamski džihad.

Kako navodi AP, ova godina je obeležena eskalacijom nemira širom Zapadne obale, dok su izraelski napadi i hapšenja prerasli u dugotrajne vatrene okršaje sa naoružanim Palestincima.

Tokom posete Izraelu, američki ministar odbrane Lojd Ostin rekao je da je sa svojim izraelskim kolegom Joavom Galantom razgovarao o porastu nasilji na okupiranoj Zapadnoj obali.

-SAD se i dalje čvrsto protive aktima koji bi mogli da izazovu dalju nestabilnost, uključujući širenje naselja i zapaljivu retoriku, rekao je tom prilikom Ostin, dodajući da je “posebno uznemiren” nasiljem izraelskih naseljenika nad Palestincima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)