POGLEDAJTE - KAKO UKRAJINCI POKUŠAVAJU DA OBORE ALIGATORA Ka-52: Navigator jurišnog helikoptera o borbama na frontu (VIDEO)

P. Z. S. / tvzvezda.ru

09. 03. 2023. u 18:32

POSADE borbenih helikoptera redovno izvršavaju zadatke uništavanja ljudstva i oklopnih vozila neprijatelja, bez obzira na rizike.

ПОГЛЕДАЈТЕ - КАКО УКРАЈИНЦИ ПОКУШАВАЈУ ДА ОБОРЕ АЛИГАТОРА Ка-52: Навигатор јуришног хеликоптера о борбама на фронту (ВИДЕО)

Foto Tanjug/AP


"Aligator" napada, pa ide prvi. Iza Ka-52 - pokrivanje Mi-35 i Mi-8, sa grupom vatrene podrške. Obaveštajni izveštaji – operativna situacija u okruženju mirna. Pre pola sata naši višecevni raketni sistemi ispalili su nekoliko punih paketa svojih „olovki“ na položaje protivnka. Snage PVO VSU su se žurno povukle u pozadinu.

Možete raditi na maksimalno dozvoljenoj udaljenosti od prednje linije. To je nešto više od milje i po. Vremenski uslovi takođe dozvoljavaju rizičan napad iz vazduha.

Nakon lansiranja projektila – oštro spuštanje i promena kursa. Dovedeno do automatizma, izvedeno, ne na desetine, na stotine puta, manevar koji je spasio desetine života naših pilota. Mešovita grupa helikoptera predvođena jurišnim Ka-52, nakon što je izvršila zadatak, kreće u rejon polaznog aerodroma. Za sat vremena tri mešovite avijacione grupe napustile su aerodrom u zadatku na različite oblasti linije kontakta. Naši momci sa fronta stalno traže vazdušnu podršku. Sa tako gustim opterećenjem, letelice se pojavljuju na lokaciji samo da bi napunili rezervoare gorivom i dopunili municiju. A posade – da dobiju novi zadatak, nove koordinate cilja.

Navigator Aligatora sa pozivnim znakom "Beli" zajedno sa komandirom posade sleteo je pre par minuta. „Beli” je rekao da nacionalisti stalno pucaju. Ne samo da protivvazdušna odbrana VSU, MANPADS i sredstva elektronskog ratovanja rade protiv naših jurišnih helikoptera, već uzaludne pokušaje da obori „pedesetdvojku” čini i ukrajinska artiljerija.

-Ne znaju našu tačnu lokaciju. Kada smo završili borbeni zadatak, već sam gledao kako granate padaju na 100 metara od nas. Radili su specijalno za nas, rekao je navigator helikoptera sa pozivnim znakom „Beli“.

„Beli” je odlikovan medaljom „Za hrabrost”. Ali, kao i mnogi ruski borci, odbija da govori o tome za koji je konkretno podvig dobio državnu nagradu. Bez izuzetka, svi momci koji rade u zoni specijalne operacije su vredni nagrada, samouvereno kaže navigator. Bez obzira na vrstu trupa, računovodstvenu specijalnost i čin.

BONUS VIDEO - RUSKI LOVCI-BOMBARDERI PONOVO NA ZADACIMA: Snimci borbenih aktivnosti posada u avionima Su-25

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba