TENZIJE RASTU: Severna Koreja ispalila balističku raketu kratkog dometa ka Žutom moru

Tanjug

09. 03. 2023. u 12:53

SEVERNA Koreja danas je ispalila balističku raketu kratkog dometa prema Žutom moru, između Kine i Korejskog poluostrva, saopštila je vojska Južne Koreje, prenosi Rojters.

ТЕНЗИЈЕ РАСТУ: Северна Кореја испалила балистичку ракету кратког домета ка Жутом мору

FOTO: AP/Tanjug

Lansiranje se desilo nakon što je Severna Koreja u utorak saopštila da će se svaki potez za obaranje jednog od njenih probnih projektila smatrati objavom rata i okrivila zajedničke američko-južnokorejske vojne vežbe za rastuće tenzije.

Kim Jo Džong, sestra lidera Kim Džong Una, upozorila je u saopštenju da će Pjongjang shvatiti kao "objavu rata" ako SAD preduzmu vojnu akciju protiv testiranja strateškog oružja Severa.

Ona je takođe nagovestila da bi Severna Koreja mogla da ispali više projektila u Tihi okean.

Projektil je ispaljen oko 9.20 po centralnoevropskom vremenu, u blizini Nampoa u Severnoj Koreji, navodi se u saopštenju.

Sjedinjene Države i Južna Koreja su najavile za sledeću nedelju vojnu vežbu poznatu pod nazivom "Štit slobode".

BONUS VIDEO: VATRA SA "ADMIRALA GORŠKOVA": Ruska fregata ispaljuje projektile tokom vežbi u Indijskom okeanu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

OSUĐENA NA 50 GODINA ZBOG BIZARNOG ZLOČINA: Ubila trudnicu, pa joj ukrala bebu iz stomaka (VIDEO)