AMERIČKI GENERAL UPOZORAVA: Ruske nuklearne balističke rakete "sarmat" i torpeda "posejdon” su bojevo spremni

P. Z. S. / ria.ru

09. 03. 2023. u 00:10

RUSKA interkontinentalna balistička raketa "sarmat" je veoma sposobna i potvrđuje potrebu za kapacitetom SAD za odvraćanje, rekao je general Glen van Herk, šef komande severnoameričke protivvazdušne odbrane (NORAD).

АМЕРИЧКИ ГЕНЕРАЛ УПОЗОРАВА: Руске нуклеарне балистичке ракете сармат и торпеда посејдон” су бојево спремни

Foto AP




-U aprilu 2022. Rusija je testirala interkontinentalnu balističku raketu "sarmat", strateško oružje visoke borbene spremnosti koje potvrđuje kritičnu važnost modernih i kredibilnih mogućnosti odvraćanja za Sjedinjene Države, rekao je Van Herk na saslušanju u Kongresu.

Novosti


On je naveo i testove ruske nuklearne podmornice „Belgorod”, sposobne da nosi torpeda "posejdon", koja mogu da gađaju obalne ciljeve sa udaljenosti od nekoliko hiljada kilometara. I da drži Otadžbinu (Ameriku) pod pretnjom, upozorio je američki general.

Foto: Novosti arhiva

Posejdon


Van Herk je rekao da su ruske krstareće rakete iz vazduha i mora takođe sposobne da pogode severnoamerički kontinent. Sjedinjene Države su takođe primetile borbenu upotrebu Ruske Federacije u Ukrajini nove hipersonične rakete, rekao je general.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

AMERIKA LOMI DUH PALESTINACA Nebenzja: Tera ih da se potčine Izraelu