"ANTIRUSKI KURS OSTAVLJA TRAGA": Logvinov - Politika EU komplikuje diplomatsko rešavanje međunarodnih pitanja

Srna

07. 03. 2023. u 10:04

POLITIKA EU usmerena protiv Rusije komplikuje uspešno diplomatsko rešavanje svih međunarodnih pitanja, uključujući iranski nuklearni program, izjavio je Kiril Logvinov, vršilac dužnosti šefa ruske misije pri EU.

АНТИРУСКИ КУРС ОСТАВЉА ТРАГА: Логвинов - Политика ЕУ компликује дипломатско решавање међународних питања

Foto AP

- Taj antiruski kurs svakako ostavlja traga na diskusiju o svim međunarodnim pitanjima, uključujući JCPOA, odnosno Zajednički sveobuhvatni plan akcije, što će definitivno ozbiljno otežati, ako ne i onemogućiti, njihovo uspešno diplomatsko rešavanje - rekao je Logvinov za "Sputnjik".

On kaže da će se EU, koja je usvojila 10 paketa sankcija Rusiji, sada fokusirati na poštovanje ovih mera.

- Više od godinu dana Brisel samo plasira beskrajne sankcije. Za EU su sankcije postale same sebi cilj, način da veruju u sopstvene antiruske snage. Očigledno je da će sada pažnja biti usmerena na praćenje poštovanja ranije usvojenih ograničenja i borbu protiv njihovog zaobilaženja - rekao je Logvinov, prenosi RIA.

Govoreći o trgovinskim odnosima Brisela i Moskve, on je naveo da je trgovina porasla za 2,3 odsto u 2022. i dostigla 258,7 milijardi evra.

- Trgovina je prošle godine porasla za 2,3 odsto u odnosu na 2021. i dostigla 258,7 milijardi evra, što nam je pomoglo da ostanemo peti najvažniji trgovinski partner EU - rekao je diplomata, komentarišući uticaj sankcija na trgovinske odnose između Rusije i EU.

BONUS VIDEO: RUSKI LOVCI-BOMBARDERI PONOVO NA ZADACIMA: Snimci borbenih aktivnosti posada u avionima Su-25

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024