DOVEŠĆE DO TREĆEG SVETSKOG RATA: Bivši bugarski ministar o uključivanju NATO-a u ukrajinski konflikt

Novosti online

01. 03. 2023. u 00:23

VOJNI konflikt između Rusije i Ukrajine se nastavlja zbog odsustva pregovora između Moskve i Vašingtona, izjavio je bivši ministar odbrane Bugarske Krasimir Karakačanov televiziji „Bugarska on er“.

ДОВЕШЋЕ ДО ТРЕЋЕГ СВЕТСКОГ РАТА: Бивши бугарски министар о укључивању НАТО-а у украјински конфликт

Foto: Tanjug/AP Photo/Yonatan Sindel

Evropa, prema njegovim rečima, u trenutnoj situaciji deluje samo kao donator starog oružja i ekonomski gubitnička strana. Istakao je da je pre godinu dana Evropa imala priliku da se dokaže kao velika sila, a ne da se ponaša kao dvorska dama.

Trenutni oružani konflikt ima predistoriju koja se zaključuje u odnosima između zapada i Ruske Federacije u poslednjih 20 godina, smatra bivši ministar. On napominje da su se odnosi zaoštravali nekoliko puta, između ostalog i kada su SAD podržale pokušaj sirijske opozicije da svrgne vladu Bašara Asada.

Prema rečima Karakačanova, u slučaju rata između NATO-a i Rusije nijedna strana neće pokazati milost.

-Ko može da pobedi Rusiju? Očigledno je da Ukrajina ne može. Ona nema ni ekonomski potencijal, koliku god podršku da dobije, a to je trenutno oko sto milijardi. Čak ni u demografskom pogledu ne može da pobedi Rusiju, jer na teritoriji Ukrajine živi ne više od 27-28 miliona ljudi. Dok u Rusiji živi 150 miliona ljudi. Ukrajinski vojnoindustrijski kompleks takođe nema potencijal da isporuči taj vojni resurs. Ako govorimo o pobedi nad Rusijom, to znači rat NATO-a protiv Rusije. To znači upravo to – treći svetski rat ili nuklearni rat. Ako dođe do nuklearnog rata, onda neće biti važno ko je pobedio, zaključio je bivši ministar odbrane Bugarske.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - PODRŠKA OD TERMINATORA: Snimci ruskih oklopnih vozila tokom borbe u Ukrajini

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024