USRED ČASA IZVADIO NOŽ, NASTAVNICU UBO U GRUDI: Detalji jezivog napada u školi u Francuskoj

ŠOK u Francuskoj. Šesnaestogodišnji đak, učenik drugog razreda privatne srednje škole "Sen Toma d`Aken" u mestu Sen Žan de Luz nedaleko od Bajonea na krajnjem jugozapadu Francuske u blizini španske granice, izvadio je usredu časa nož iz školske torbe i usmrtio profesorku španskog jezika.

УСРЕД ЧАСА ИЗВАДИО НОЖ, НАСТАВНИЦУ УБО У ГРУДИ: Детаљи језивог напада у школи у Француској

Foto: EPA

Napadač je nastavnicu ubo posred grudne kosti. Spasioci su brzo došli, ali nesrećnoj pedesetogodišnjoj ženi nije bilo spasa. Izdahnula je na licu mesta. Napad se dogodio u deset sati ujutro, na času, a ostali đaci su šokirani onim što su videli. Otvorena je psihološka ćelija da bi im bila pružena pomoć.

Adolescent koji je izvršio napad do sada je bio nepoznat u policijskoj kartoteci. Odmah je uhapšen i odveden u policijsku stanicu gde su ga ispitali inspektori sudske policije iz Bordoa. U prvim izjavama posle ubistva istakao je da su ga opsedali unutrašnji glasovi pre nego što je potegao nož, pa se sumnja da ima psihijatrijske probleme.

Bivši đaci u medijima stradalu profesorku opisuju kao divnu osobu, strogu ali pravednu nastavnicu. Za školu kažu da je mirna ustanova, u samom centru malog mesta, u kome se svi poznaju. Svi su iznenađeni i šokirani onim što se dogodilo.

Na lice mesta odmah je otišao ministar obrazovanja Pap Ndiaj.

Postavlja se pitanje kako je đak mogao da unese nož u školu. Oni koji poznaju prilike ističu da u škole u isto vreme ulaze stotine đaka i praktično je nemoguće vršiti detaljnu kontrolu, da se ne bi otegao red kao na aerodromu. U isto vreme popustila je i pažnja koja je vladala u vreme neposredne terorističke opasnosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili