SPREMA SE HAOS U BRITANIJI: Medicinske sestre i železničari najavljuju štrajkove i u martu

Novosti onlajn

16. 02. 2023. u 19:40

DESETINE hiljada britanskih medicinskih sestara će od sledećeg meseca organizovati duže štrajkove, saopštio je danas sindikat medicinskog osoblja, koje je u sporu sa vladom zbog plata, preneo je Rojters.

СПРЕМА СЕ ХАОС У БРИТАНИЈИ: Медицинске сестре и железничари најављују штрајкове и у марту

Foto AP

Kraljevski koledž za medicinsku negu (RCN) saopštio je da će sledeći štrajk trajati kontinuirano 48 sati, od 6.00 ujutro 1. marta i u njemu će učestvovati medicinsko osoblje koje radi na intenzivnoj nezi, urgentnom prijemu, onkološkim odeljenjima i još nekim službama koje nisu ranije stupale u štrajk.

Članovi RCN su održali nekoliko dvodnevnih štrajkova u decembru, januaru i ranije ovog meseca, u trajanju od 12 časova dnevno.

Britanija se suočava sa najvećim talasom štrajkova u prethodnim decenijama u kojima učestvuje nekoliko stotina hiljada radnika iz raznih profesija.

Britanski sindikat železničara (RMT) saopštio je danas da će desetine hiljada njihovih članova izađi na generalni štrajk 16. marta, takođe zbog plata.

- Zaposlenima u železnici vlada nije ponudilla novi dogovor o platama, uslovima i bezbednosti na poslu. Stoga će naši članovi preduzeti određene akcije u narednih nekoliko meseci - rekao je generalni sekretar RMT Mik Linč.

 

BONUS VIDEO: 

TO MOGU SAMO ŽENE: Vidite kako su sestrice štitile inkubatore dok je zemljotres razarao Tursku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024