"NATO ZLOČINCI DOLIVAJU ULJE NA VATRU": Zaharova upozorava Berbokovu - Ako je opet licemerje...

Novosti online

11. 02. 2023. u 15:40

MINISTARKA spoljnih poslova Nemačke Analena Berbok izjavila je da je pogrešila kada je krajem januara izjavila da evropske države navodno „ratuju protiv Rusije“.

НАТО ЗЛОЧИНЦИ ДОЛИВАЈУ УЉЕ НА ВАТРУ: Захарова упозорава Бербокову - Ако је опет лицемерје...

Foto: Profimedia

- Ima jedna poslovica koja kaže: živ čovek greši - kazala je šefica nemačke diplomatije u intervjuu za list „Tagesšpigl“.

Kako je dodala, važno joj je da pokaže ljudima da spoljna politika nije nešto apstraktno, nego da je direktno povezano sa njihovim životima.

Nakon toga se oglasila portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova koja je upozorila šeficu nemačke diplomatije da ne napravi nepopravljivu grešku po pitanju Ukrajine.

- To je izuzetno važna izjava! Ne šalim se. Vidite, Analena, ako Vi smatrate da svi imaju pravo na grešku, jer je to deo ljudskog života, onda prestanite da se bavite eskalacijom krize koja vodi ubijanju ljudi iz zapadnog oružja - napisala je Zaharova na Telegramu.

Ujedno je podsetila da je režim predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog, koga je podržavala Nemačka, osam godina ubijao ljude u Donbasu.

- Da bi se prekinulo krvoproliće i suzbila pretnja da to preraste u novi svetski rat pokrenuta je specijalna vojna operacija - objasnila je Zaharova.

Potom su, dodala je, „NATO zločinci počeli da dolivaju ulje na vatru pretvarajući sve to u ubijanje velikih razmera“.

- Ako ste iskreno shvatili da ste pogrešili, vi ćete to razumeti. Trebalo bi da razumete. A ako je opet licemerje, onda već pravite nepopravljivu grešku - napisala je Zaharova na Telegramu.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: TRESLO SE I U IRAKU: Snimci Marije Zaharove iz Bagdada tokom zvanične posete ruske delegacije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati