SNIMAK LIKVIDACIJE VOJNIKA KOJI SU SE PREDALI ISTINIT: UN zabrinute zbog odnosa Kijeva prema ruskim ratnim zarobljenicima

Novosti online

10. 02. 2023. u 16:36 >> 16:37

KANCELARIJA UN za ljudska prava obratila se ukrajinskom ministru odbrane Alekseju Reznikovu i izrazila zabrinutost zbog načina na koji se Kijev odnosi prema ruskim ratnim zarobljenicima.

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ ВОЈНИКА КОЈИ СУ СЕ ПРЕДАЛИ ИСТИНИТ: УН забринуте због односа Кијева према руским ратним заробљеницима

Foto printskrin telegraf/voenkorKotenok

-Izrazili smo zabrinutost po pitanju odnosa prema ratnim zarobljenicima, uključujući navodno ubistva zarobljenika od strane ukrajinskih vojnika, rekla je za Sputnjik predstavnica za medije Marta Urtado.

Ona je dodala da UNCHR smatra da je video objavljen na društvenim mrežama a na kojem se ukrajinski vojnici obračunavaju sa ruskim zarobljenicima originalan i dodala da za takav postupak nema opravdanja.

-Poznat nam je taj video i smatramo da je originalan, rekla je ona.

Urtado je dodala da su UN upoznate i sa drugim videom koji se takođe pojavio na društvenim mrežama a na kojem se vide dodatni kadrovi prvog incidenta i ukrajinski vojnik koji priznaje da je izvršio ubistvo ali je pokušao da se opravda, tvrdeći da su žrtve odbile da se predaju ili da su bili pripadnici grupe „Vagner“. (snimak možete pogledati OVDE)

Podsetimo, rusko Ministarstvo spoljnih poslova je ranije saopštilo da je ubistvo ruskih zarobljenika na savesti pokrovitelja Ukrajine i da je ćutanje međunarodnih struktura sramotno.

Ranije je rusko Ministarstvo odbrane saopštilo da su ukrajinski vojnici ciljano ubili, hicima u glavu, više od 10 zarobljenih ruskih vojnika.

Podsetimo, radi se o video-snimku obračuna ukrajinskih snaga sa ruskim zarobljenicima u Makejevki koji se pojavio na internetu.

sputnikportal.rs

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024