BROJ POGINULIH U TURSKOJ I SIRIJI RASTE: U katastrofalnim zemljotresima stradalo više od 15.383 ljudi

Tanjug

09. 02. 2023. u 07:19

BROJ poginulih u katastrofalnim zemljotresima koji su u ponedeljak pogodili Tursku i Siriju povećao se na najmanje 15.383, saopštile su danas turske i sirijske vlasti.

БРОЈ ПОГИНУЛИХ У ТУРСКОЈ И СИРИЈИ РАСТЕ: У катастрофалним земљотресима страдало више од 15.383 људи

Foto: Tanjug/AP

Turska agencija za vanredne situacije saopštila je danas da se broj žrtava u Turskoj povećao za više od 3.000 za nekoliko sati i sada iznosi 12.391.

Ukupan broj poginulih u Siriji je najmanje 2.992, uključujući 1.730 u oblastima pod kontrolom pobunjenika na severozapadu, prema podacima grupe civilne odbrane „Beli šlemovi”, a 1.262 ljudi je poginulo u delovima Sirije pod kontrolom vlade, javili su sirijski državni mediji, preneo je Si-En-En (CNN).

Broj povređenih u Turskoj povećao se na 62.914, saopštila je agencija za vanredne situacije, navodeći da se operacije potrage i spasavanja nastavljaju, a da potragu otežavaju niske temperature, javio je Rojters.

U Turskoj je proglašena vanredna situacija na tri meseca u 10 provincija, a pomoć stiže iz celog sveta.

Dva snažna zemljotresa pogodila su jugoistok Turske u ponedeljak ujutru, gotovo potpuno uništivši nekoliko gradova, a zemljotres kod Gazijantepa bio je jačine 7,8 stepeni po Rihteru.

BONUS VIDEO: KATASTROFA UŽIVO: Zgrade u Elbistanu se ruše tokom izveštavanja reportera lokalne televizije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest