BERLIN POTVRDIO: Kijevu će biti isporučeno 178 tenkova "leopard 1"

Novosti onlajn

07. 02. 2023. u 21:13

NEMAČKA vlada potvrdila je da će Kijevu biti isporučeno 178 tenkova "leopard 1".

БЕРЛИН ПОТВРДИО: Кијеву ће бити испоручено 178 тенкова леопард 1

Foto: Profimedia/Ilustracija

- Federalna vlada isporukom tenkova ‘leopard 1 A5’ pruža podršku Ukrajini kroz evropsko jedinstvo i tesnu saradnju sa međunarodnim partnerima. Koliko će borbenih tenkova biti dostavljeno Ukrajini zavisi od remonta koji moraju da prođu - navodi se u saopštenju objavljenom sa sajtu vlade.

Prethodno je tu vest objavio "Špigl". Kako se navodi u članku, deo tenkova biće isporučen ovog leta, ali veći deo sledeće godine.

Inače, nemački ministar odbrane Boris Pistorijus je boravio u nenajavljenoj poseti Kijevu i tom prilikom je ukrajinskom ministru odbrane Alekseju Reznikovu predao je maketu tenka „leopard 2“ čija je isporuka Kijevu ranije najavljena u Berlinu.

- U Kijev je stigao prvi ‘leopard 2’. Biće ih više. Hvala nemačkom kancelaru Olafu Šolcu, mom kolegi Borisu Pistorijusu i celom nemačkom narodu - napisao je Reznikov na Tviteru.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: 

STIŽE POMOĆ SA SVIH STRANA: I Irak i Iran uputili avione sa hranom i lekovima u Siriju

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

MUŠKARAC KOJI SE ZAPALIO U KRITIČNOM STANJU: Novi detalji drame u NJujorku