NEMAČKA VOJSKA SPREMA SE ZA RAT: Generali ocenili da je "Rusija akutna pretnja"

I. Stanojević

07. 02. 2023. u 13:27

BUNDESVER se sprema da vodi rat sa Rusijom, piše na sajtu Centra za istraživanje "Global risrč", a autor teksta, profesor Mišel Čosudovski, sa Univerziteta u Otavi (Kanada), ukazuje na tajni dokument vlade nemačkog kancelara Olafa Šolca. Berlin precizira da bi to bio isključivo odbrambeni rat i nagoveštava da generali Bundesvera razmišljaju o mogućem napadu ruske vojske na Nemačku, a u skladu sa tim prave strategiju.

НЕМАЧКА ВОЈСКА СПРЕМА СЕ ЗА РАТ: Генерали оценили да је Русија акутна претња

Foto AP

Još krajem minule godine, najavljeno je prestrukturiranje nemačkih oružanih snaga, pod obrazloženjem da rat u Ukrajini nalaže preduzimanje preventivnih mera. Šefica diplomatije u Šolcovoj vladi Analena Berbok se, dakle, poslednjih dana januara nije "gađala" pojmovima, zbog čega je, ne jednom, ismejana u medijima, nego se bukvalno izlanula. Ona je, zapravo, prenela međunarodnoj javnosti zaključak Parlamentarne skupštine Saveta Evrope, od 25. januara 2023. godine, da "su Nemačka i njeni saveznici u NATO-u u ratu sa Rusijom".

Ono što EU i NATO nisu udarali na velika zvona, jer se i među članicama Alijanse još vode rasprave o tome, Berbokova - koja je, kako podseća Čosudovski, "spoljnu politiku studirala na Forumu za mlade globalističke lidere Klausa Švaba - samoinicijativno je emitovala u etar.

Mega reforma Bundesvera, kako je naziva Čosudovski, pokrenuta je, jer su nemački vojni stratezi "nedvosmisleno identifikovali Rusiju kao akutnu pretnju". Tajni dokument pod nazivom "Operativni vodič za oružane snage", sa potpisom generala Eberharda Corna, procurio je sredinom novembra 2022. godine, a o tom dokumentu na 68 stranica u kome se ističe da "se Bundesver intenzivno priprema za svaki mogući scenario", pisao je magazin Špigl, a prenele su i "Novosti".

Profesor Čosudovski podseća na reči Berbokove i ističe da ih i te kako treba uzeti za ozbiljno. Njena izjava i ovaj tajni dokument zajedno sugerišu da Berlin prvi put posle Drugog svetskog rata razmišlja o angažovanju Bundesvera na Istoku.

BONUS VIDEO - ANKETA: Šta mislite o inicijativi Danice Grujičić da se zabrani pušenje u zatvorenom prostoru

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (16)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)