NOVINARKA IZ SIRIJE ZA "NOVOSTI" Amerika, Britanija i EU sprečavaju bilo kakvu pomoć: "Muka mi je od Zapada i svega što rade" (FOTO)

A. Nešić

07. 02. 2023. u 12:54

- AMERIKA, Velika Britanija i EU sprečavaju bilo kakvu pomoć Siriji u severozapadnom delu zemlje koji drži pod kontrolom od terorista. I u ovim dramatičnim trenucima, njima ljudski životi nisu na prvom mestu, već primenjuju takozvani "Cezarov zakon" koji im je ranije poslužio kako bi uveli sankcije Siriji. Muka mi je od Zapada i svega onoga što rade. Nisam mislila da mogu da idu niže od svega do sada, ali su ipak uspeli. Hvala Bogu, Sirija ima druge saveznike koji joj pritiču u pomoć.

НОВИНАРКА ИЗ СИРИЈЕ ЗА НОВОСТИ Америка, Британија и ЕУ спречавају било какву помоћ: Мука ми је од Запада и свега што раде (ФОТО)

Zemljotres u Siriji

Ovo je za "Novosti" nakon razornog zemljotresa u Siriji rekla Vanesa Bili, britanska novinarka koja godinama živi i radi u toj zemlji kao frilenser.

Vanesa Bili

Bili je poslala "Novostima" i video-snimak iz Sirije koja je u ruševinama zbog zemljotresa, a na kome se vide ruski vojnici koji su došli u spasilačku akciju:

Prema poslednjim podacima sirijskih vlasti, u toj zemlji nastradale su najmanje 1.602 osobe, a na hiljade su povređene. Situacija u Turskoj je takođe dramatična, a prema poslednjim zvaničnim informacijama nastradalo je 3.419, a povređene su 20.534 osobe.

Državna novinska agencija Sirije SANA saopštila je da je u provincijama Alep, Latakija, Hama, Idlib i Tartus koje su pod kontrolom vlade poginulo najmanje 812 ljudi, a da je 1.449 povređenih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (23)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)