ZAHAROVA O INCIDENTU SA KINESKIM BALONOM: Kina se ponela odgovorno, Vašington – histerično

Novosti online

07. 02. 2023. u 12:24

MOSKVA smatra da su objašnjenja Pekinga u vezi sa ulaskom aerostata u vazdušni prostor SAD dovoljna, te da se Kina ponela odgovorno u datoj situaciji, a Vašington – histerično, saopštila je zvanična predstavnica Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

ЗАХАРОВА О ИНЦИДЕНТУ СА КИНЕСКИМ БАЛОНОМ: Кина се понела одговорно, Вашингтон – хистерично

Foto: Profimedia/Ilustracija

„Smatramo da su objašnjenja koja je dala kineska strana u vezi sa ulaskom kineskog aerostata u vazdušni prostor SAD usled okolnosti više sile sasvim dovoljna i razumljiva. Kina je u toj teškoj situaciji delovala odgovorno, što se ne može reći za impulsivnu reakciju Vašingtona i američkih medija koju je teško oceniti drugačije nego kao histeričnu“, navodi se u saopštenju Zaharove.

Kako je dodala, SAD nastavljaju da iz izmišljenih razloga, a sve češće i bez njih, ocrnjuju i demonizuju zemlje koje ne nameravaju da igraju kako Vašington svira.


Kineski vazdušni balon pojavio se na nebu iznad SAD 3. februara, a dan kasnije je oboren kod obale Južne Karoline. Dok Vašington tvrdi da je Peking koristio aerostat u obaveštajne svrhe, Kina je saopštila da je balon imao civilnu namenu i da je korišćen za meteorološka istraživanja.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije