"SLUŠAJTE OVO, ŽIVI SU DOLE, ZOVU NAS, A NE MOŽEMO POMOĆI: Uznemirujući snimci iz Turske (VIDEO/FOTO)

Novosti online

07. 02. 2023. u 10:05

ROJTERS je objavio i potresan video čoveka koji stoji ispred ruševina i sluša kako ga žena koja je zatrpana moli da joj pomogne. Lupa u nešto metalno. Očajan je jer joj ne može pomoći. Kaže i kako su deca dole.

СЛУШАЈТЕ ОВО, ЖИВИ СУ ДОЛЕ, ЗОВУ НАС, А НЕ МОЖЕМО ПОМОЋИ: Узнемирујући снимци из Турске (ВИДЕО/ФОТО)

Printscreen/24 sata

- Slušajte, oni nas zovu, zatrpani su, zovu nas, ali niko ne dolazi. Oni su živi, ali ne možemo ih izvući. Pogledajte, u ovoj srušenoj zgradi su mi majka i otac. Ne mogu do njih. Kako da ih spasemo? Niko nije došao od jutra. Oni nas zovu, slušajte ih - priča Deniz koji plače jer ne može do preživelih. 

Printscreen/24 sata

Temperature padaju. Opasno raste rizik od hipotermije.

- Naša deca su tu, šta možemo? Pogledajte ovu zgradu, napola je srušena, rizikujemo da se sve sruši na nas. Ali šta da radimo? Pa zovu nas, to su ljudi - očajan je.

- Rođaci su mi mrtvi, nećakinja mi je umrla, imala je 17. Svastika je s troje dece ispod ruševina. Molite za nas, molite za nas. Nemamo nikoga, pogledajte okolo, nikoga - priča lokalni stanovnik.

HAOS NE PRESTAJE

Zastrašujući snimci urušavanja šire se društvenim mrežama, dok spasioci u Turskoj pokušavaju izvući preživele, iza leđa im se urušavaju zgrade. 

"Ovo je najsnažniji zemljotres u Turskoj zabeležen od 1939. godine", navodi se u izveštaju koji je u ponedeljak objavila Kancelarija UN za koordinaciju humanitarnih poslova (UNOCA), prenosi Si-En-En.

UNICEF kaže da su bolnice i škole, zajedno s drugim medicinskim i obrazovnim ustanovama, "oštećene ili uništene".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega