PUTINOV "KRASNOPOLJ" UNIŠTIĆE "LEOPARDE" Rusija povećala proizvodnju projektila za uništavanje NATO tenkova

Novosti online

07. 02. 2023. u 09:25

PROŠLE godine su kompanije ruskog odbrambenog kompleksa u nekoliko navrata povećale proizvodnju navođenih artiljerijskih projektila „krasnopolj“, koji efikasno uništavaju zapadne tenkove, rekao je Sputnjiku neimenovani izvor.

ПУТИНОВ КРАСНОПОЉ УНИШТИЋЕ ЛЕОПАРДЕ Русија повећала производњу пројектила за уништавање НАТО тенкова

Foto: Jutjub/MILITER 5 MENIT

- Velika preciznost projektila ‘krasnopolj’ omogućava gađanje pojedinačnih neprijateljskih ciljeva male veličine, uključujući pokretne, kao što su tenkovi, što je u praksi više puta dokazano u sukobima. Između ostalog, ovi projektili se mogu uspešno koristiti za uništavanje NATO tenkova ‘abrams’ i ‘leopard’, koji bi trebalo da su isporučeni Ukrajini - rekao je sagovornik.

Prema njegovim rečima, ove godine je povećan tempo proizvodnje takvih projektila.

Navođeni artiljerijski projektili „krasnopolj“ kalibra 152 milimetra imaju poluautomatsko lasersko navođenje. Korekcija putanje pri ulasku projektila u objekat se vrši aerodinamičkim upravljačima.

Projektil „krasnopolj“ omogućava da se objekat direktno pogodi i odstupanja mogu biti do dva metra. Maksimalna daljina na kojoj može da pogodi objekat je oko 25 kilometara.

Ruska vojska u okviru specijalne vojne operacije koristi haubice sa projektilima „krasnopolj“ i dron sa laserskim ukazivačem pravca.

(Sputnjik)


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)