NASTAVLJA SE SKANDAL OKO ŠPIJUNSKOG BALONA: SAD će nastaviti kontakte sa Kinom u vezi sa balonom u narednim danima

Novosti onlajn

06. 02. 2023. u 22:27

SJEDINjENE Američke Države nameravaju da nastave da održavaju kontakte sa Kinom u vezi sa situacijom sa kineskim balonom u narednim danima, izjavio je danas portparol Stejt departmenta Ned Prajs.

НАСТАВЉА СЕ СКАНДАЛ ОКО ШПИЈУНСКОГ БАЛОНА: САД ће наставити контакте са Кином у вези са балоном у наредним данима

Foto: Profimedia/Ilustracija

- Očekujemo nastavak razgovora sa Kinom u vezi sa incidentom sa balonom u narednim danima", rekao je Prajs na redovnom brifingu. On je objasnio da Vašington smatra važnim da zadrži otvorene kanale komunikacije sa Pekingom, uprkos incidentu sa balonom.

On je dodao da će poseta Pekingu američkog državnog sekretara Entonija Blinkena, koja je zakazana za tekuću nedelju i naknadno otkazana zbog incidenta, biti održana kada se za to stvore uslovi.

Vašington nije spreman da objavi nove moguće datume za tu posetu, dodao je Prajs.

Balon, za koji Vašington veruje da ga je Kina koristila u svrhu špijunaže, prešao je Kanadu, Sjedinjene Države i oboren je u subotu kod obala Južne Karoline. U Pekingu tvrde da je balon imao civilnu namenu i da je korišćen za meteorološka istraživanja.

 

BONUS VIDEO:

POTRESNE SCENE IZ SIRIJE: Preživeli u Hami u bolnicama, nastavlja se potraga za preživelima

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

IZRAEL NOĆAS RAKETAMA GAĐAO SIRIJU: Na meti bile lokacije protivvazdušne odbrane