VELIKA TRAGEDIJA U FRANCUSKOJ: U požaru blizu Pariza stradala majka sa sedmoro dece

Novosti online

06. 02. 2023. u 17:22

VELIKA tragedija dogodila se u Francuskoj, kada su u noći između nedelje i ponedeljka i požaru izgoreli majka i njenih sedmoro dece. Stradali su majka koja je imala 40 godina, dva dečaka uzrasta 2 i 14 godina, i pet devojčica koje su imale 3, 7, 10, 13 i 14 godina.

ВЕЛИКА ТРАГЕДИЈА У ФРАНЦУСКОЈ: У пожару близу Париза страдала мајка са седморо деце

FOTO: Tanjug/AP

Požar je izazvala neispravna mašina za sušenje veša koja se nalazila u prizemlju, posle čega je vatra brzo zahvatila ostale delove kuće. Otac ove porodice koju su sačinjavali roditelji iz dva prethodno razvedena braka i njihova deca, uspeo je da siđe do prizemlja da vidi šta se događa, ali više nije mogao od vatre da se vrati do drugog sprata gde su njegova supruga i deca ostali zarobljeni u plamenu. Ovaj četrdesetogodišnjak je zadobio teške opekotine i prebačen je u bolnicu, ali život mu nije u opasnosti.

Vatra je bila toliko jaka, da je zahvatila i susednu kuću. Vatrogasci su pozvani oko 1 sat ujutro, njih 80 borilo sve više sati s vatrenom stihijom. Intervenciju su otežale električne roletne i usko stepenište.

Meštani Šarlija na Marni, gradića sa dve i po hiljade stanovnika, stotinak kilometara istočno od Pariza, su u šoku. Organizovana je psihološka pomoć za susede i đake u školi koju su pohađala stradala deca. Stanovnici ovog mesta u ponedeljak su tokom dana ostavljali bukete cveća na mestu nesreće.

Neispravni kućni aparati u Francuskoj izazovu oko 300.000 požara u kojima pogine oko 800 ljudi i bude 10.000 povređenih. Sedamdeset odsto ovakvih incidenata se događa noću.

BONUS VIDEO: 

POTRESNE SCENE IZ SIRIJE: Preživeli u Hami u bolnicama, nastavlja se potraga za preživelima

Uskoro opširnije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest