VELIKO UPOZORENJE SERGEJA LAVROVA: Amerikanci se igraju vatrom

Novosti online

06. 02. 2023. u 10:57

SJEDINjENE Američke Države nastavljaju da se igraju vatrom i na svaki način podstiču separatizam Kurda u Sirijskoj Arapskoj Republici, izjavio je ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov u Bagdadu na sastanku sa ministrom inostranih poslova Iraka Fuadom Huseinom.

ВЕЛИКО УПОЗОРЕЊЕ СЕРГЕЈА ЛАВРОВА: Американци се играју ватром

Foto: AP Photo/Alexander Zemlianichenko, Pool/Shutterstock/Ilustracija

- Za nas je veoma važan aspekt saradnje, jer je to način da se učestvuje u rešavanju sirijskog pitanja. U Bagdadu je aktivan četvorostrani informativni centar koji je dokazao da je neophodan u naporima da se iskorene žarišta terorizma u susednoj Sirijskoj Arapskoj Republici, gde, kao i u Iraku, većinu stanovništva čine Kurdi i gde, nažalost, naše američke kolege nastavljaju da se igraju vatrom i da na svaki način podstiču kurdski separatizam - rekao je ruski šef diplomatije.

Lavrov je podvukao da američka strana ignoriše ne samo teritorijalnu celovitost Sirije, već i one rizike koje Sjedinjene Američke Države svojim „koketiranjem“ stvaraju za druge zemlje u regionu u kojima žive Kurdi.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: Zemljotres u Turskoj

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (1)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni