MIROĐIJA U SVAKOJ PRIČI: SAD hoće da kazni turske firme jer ne rade ono što oni žele

Tanjug

04. 02. 2023. u 14:25

SAD su proteklih dana upozorile Tursku, tražeći da u Rusiju ne izvozi hemikalije, mikročipove i drugu robu koja bi mogla da bude iskorišćena za ratne napore Moskve u Ukrajini, napomenuvši da bi turske firme ili banke koje krše sankcije mogle da budu kažnjene.

МИРОЂИЈА У СВАКОЈ ПРИЧИ: САД хоће да казни турске фирме јер не раде оно што они желе

Foto: Profimedia

Visoki zvaničnik Ministarstva finansija SAD Brajan Nelson posetio je zvaničnike turske vlade i privatnog sektora 2. i 3. februara kako bi pozvao na veću saradnju u tom pogledu, prenosi Rojters.

U obraćanju turskim bankarima, Nelson je naglasio da dugogodišnji rast izvoza turske robe u Rusiju predstavlja rizik za reputaciju entiteta u Turskoj i pomenuo i mogućnost sankcija i gubitka pristupa tržištima zemalja G7. Na sastancima u Ankari i Istanbulu, Nelson i njegova delegacija su istakli da desetine miliona dolara izvoza u Rusiju izazivaju zabrinutost, rekao je visoki zvaničnik SAD, zahtevajući da ne bude imenovan.

Turska, članica NATO, protivi se sveobuhvatnim sankcijama Rusiji, ali tvrdi da sankcije nisu i neće biti zaobilažene u Turskoj. Ankara istovremeno traži od Zapada da pruži bilo kakve dokaze o kršenju sankcija Rusiji od strane Turske.

BONUS VIDEO: POPRAVKA KRIMSKOG MOSTA BLIŽI SE KRAJU - Snimci spajanja trećeg oštećenog dela

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

MUŠKARAC KOJI SE ZAPALIO U KRITIČNOM STANJU: Novi detalji drame u NJujorku