USLEDIĆE ODMAZDA, KIJEV ĆE IZGORETI: "Nema pregovora"

Novosti onlajn

04. 02. 2023. u 12:33

U SLUČAJU udara Ukrajine na Krim, „neće biti pregovora“, biće samo uzvratnih udara širom teritorije koju kontroliše Kijev.

УСЛЕДИЋЕ ОДМАЗДА, КИЈЕВ ЋЕ ИЗГОРЕТИ: Нема преговора

Foto: Profimedia/Printskrin

Ovo je izjavio zamenik predsednika Saveta bezbednosti Ruske Federacije Dmitrij Medvedev u pisanom intervjuu novinarki Nadani Fridrihson, objavljenom na njenom Telegram kanalu.

- U ovom slučaju neće biti pregovora, biće samo udari odmazde. Sva Ukrajina koja ostane pod vlašću Kijeva će izgoreti - rekao je Medvedev, odgovarajući na pitanje da li će udarima na Krim Rusija biti prinuđena da pregovara sa Ukrajinom.

- Naš odgovor može biti bilo šta - rekao je zamenik predsednika Saveta bezbednosti RF.

Predsednik Rusije je to sasvim izvesno rekao.

Medvedev je objasnio da Rusija sebi ne postavlja nikakva ograničenja i da je, u zavisnosti od prirode pretnji, spremna da upotrebi sve vrste naoružanja „u skladu sa našim doktrinarnim dokumentima, uključujući Osnove nuklearnog odvraćanja“.

- Uveravam vas: odgovor će biti brz, čvrst i ubedljiv - dodao je političar.

Prema ruskoj nuklearnoj doktrini (Osnovi državne politike Ruske Federacije u oblasti nuklearnog odvraćanja od 2020.), upotreba nuklearnog oružja od strane Rusije je moguća ako neprijatelj upotrebi ovu ili druge vrste oružja za masovno uništenje protiv Ruske Federacije i njenih saveznika, a ukoliko se dobiju pouzdane informacije o lansiranju balističkih projektila za napad na Rusiju i njene saveznike, uticaju neprijatelja na objekte neophodne za uzvratna dejstva nuklearnih snaga, kao i u slučaju agresije na Ruske Federacije uz upotrebu konvencionalnog naoružanja, kada je ugroženo samo postojanje države.

BONUS VIDEO: "URAGAN" PONOVO U AKCIJI - Snimci Ministarstva odbrane Rusije

(TASS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (8)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili