ZAHAROVA ODGOVORILA NEMAČKOM KANCELARU: Šolc traži izgovore u vezi s istragom o eksplozijama na gasovodima Severni tok

Tanjug

03. 02. 2023. u 23:21

NEMAČKI kancelar Olaf Šolc primoran je da pronađe izgovore za oklevanje Berlina da objavi podatke iz istrage o eksplozijama na gasovodima Severni tok, izjavila je danas portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

ЗАХАРОВА ОДГОВОРИЛА НЕМАЧКОМ КАНЦЕЛАРУ: Шолц тражи изговоре у вези с истрагом о експлозијама на гасоводима Северни ток

Foto AP

Ona je ocenila da se zbog toga čini da Nemačka ima šta da krije, preneo je TASS.

-Generalno, čini se da Berlin ima šta da krije. Simptomatična je izjava Šolca od 2. februara 2023. godine - u stvari, on već mora da nađe izgovore, navela je Zaharova.

-Cela ova priča je još jedna manifestacija licemerja Zapada. Kada je potrebno okriviti Rusiju, to se radi munjevito, bez ikakvih istraga, bez dokaza i u dobro poznatom stilu. Kada postoje direktni ili indirektni dokazi o ružnim radnjama saveznika i nema šanse da se izmisli ruski trag zapadne prestonice zauzimaju stav čvrstih branilaca vladavine prava, principa nevinosti dok se ne dokaže krivica, samo da bi sakrile šokantnu istinu, istakla je Zaharova.

Foto AP

Ona je napomenula da su nemačke vlasti od momenta eksplozije na gasovodima dve nedelje odugovlačile sa početkom zvanične istrage tog zločina. Generalno tužilaštvo Nemačke pokrenulo je istragu tek 10. oktobra 2022. godine.

Šolc je tokom razgovora sa građanima Marburga u Hesenu upitan zašto Nemačka ne objavljuje informacije o krivcima za sabotažu na gasovodima „Severni tok“, rekavši da će Berlin izneti svoje pretpostavke o odgovornima kada budu postojali dokazi, te da neće spekulisati na tu temu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a