"UDAR KOJI ĆE SE SIGURNO DOGODITI, TO ĆE BITI CRVENA LINIJA" Hoće li Putin dozvoliti da dođe do toga?

Novosti onlajn

03. 02. 2023. u 11:00

BIVŠI zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Andrej Fedorov, u emisiji na ruskom kanalu NTV predvideo je da će se ukrajinski napad na Moskvu sigurno dogoditi.

УДАР КОЈИ ЋЕ СЕ СИГУРНО ДОГОДИТИ, ТО ЋЕ БИТИ ЦРВЕНА ЛИНИЈА Хоће ли Путин дозволити да дође до тога?

Foto D. Dozet

Savetnik ministra unutrašnjih poslova Ukrajine Anton Geraščenko objavio je video-klip Fedorovih poruka.

U emisiji se razgovaralo o potencijalnoj isporuci zapadnih borbenih aviona ukrajinskoj vojsci. Jedan od učesnika rasprave je upitao Fedorova bi li takvo oružje predstavljalo prelazak "crvene linije" koji bi naveo ruskog predsednika Vladimira Putina na dodatnu eskalaciju sukoba.

Ovaj bivši savetnik ruskog premijera i ruskog potpredsednika je odgovorio da slanje aviona Ukrajincima nije jedna od ruskih crvenih linija. Zatim je naveo što bi bila crvena linija za Putina, a to je udar na komandne centre u Moskvi, naglasio je Fedorov.

Upitali su ga misli li na "pokušaj udara".

- Udar, ne pokušaj. Udar koji će se sigurno dogoditi, to će biti crvena linija - objasnio je Fedorov.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski zatražio je od Zapada da pošalje projektile dugog dometa i borbene avione nakon što su se Sjedinjene Američke Države i Nemačka dogovorile isporučiti tenkove kako bi pomogle u odbijanju ruske invazije.

BONUS VIDEO: NEĆEMO ZABORAVITI, NEĆEMO OPROSTITI - Poruka na ambasadi SAD u Moskvi

(Klix.ba)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

NEMA NAGRADE ZA TERORIZAM: SAD stavile veto na prijem Palestine u Ujedinjene nacije