KIJEV OBEĆAVA: Nećemo koristiti oružje većeg dometa protiv Rusije, osim na Krimu

Tanjug

02. 02. 2023. u 22:21

UKRAJINA je spremna da se obaveže da neće koristiti oružje većeg dometa koje je tražila od Zapada za napade na teritoriju Rusije, sa izuzetkom novih ruskih regiona koje Kijev i dalje smatra svojom teritorijom, izjavio je danas ukrajinski ministar odbrane Aleksej Reznikov.

КИЈЕВ ОБЕЋАВА: Нећемо користити оружје већег домета против Русије, осим на Криму

Foto Cpl Jamie Peters RLC mod.uk

Govoreći na zajedničkoj konferenciji za novinare ukrajinske vlade i Evropske komisije u Kijevu Reznikov je rekao da oružane snage Ukrajine traže naoružanje dometa do 300 kilometara, prenosi TASS.

-Ukrajina je spremna da pruži sve vrste garancija da zapadno naoružanje neće biti upotrebljeno za napade na rusku teritoriju. Imamo dovoljno ciljeva u privremeno okupiranim ukrajinskim područjima i spremni smo da koordiniramo ciljeve sa našim partnerima, rekao je ministar.

Sjedinjene Američke Države pripremaju još jedan paket vojne pomoći za Ukrajinu vredan 2,2 milijarde dolara, u kojem će se prvi put naći oružje većeg dometa, preneo je Rojters u utorak pozivajući se na dva neimenovana američka zvaničnika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (3)

OGLASILA SE MELANIJA TRAMP: Moramo da se ujedinimo, moramo da hranimo seme slobode