"NEPRIJATELJ JE ZAUSTAVLJEN PRE 80 GODINA, TAKO ĆE BITI I SADA" Medvedev na godišnjicu Staljingradske bitke - "Nacisti neće proći ni danas"

Novosti onlajn

02. 02. 2023. u 09:10

ZAMENIK predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev je povodom obeležavanja 80. godišnjice Staljingradske bitke nazvao dužnošću sećanje na lekcije iz prošlosti i istakao da ne treba dati ni najmanju šansu za revanš nacističkim snagama.

НЕПРИЈАТЕЉ ЈЕ ЗАУСТАВЉЕН ПРЕ 80 ГОДИНА, ТАКО ЋЕ БИТИ И САДА Медведев на годишњицу Стаљинградске битке - Нацисти неће проћи ни данас

Foto: Tanjug

On je podsetio da je pre 80 godina, 1943. godine, na obalama Volge sovjetska vojska pobedila u jednoj od najtežih borbi u Drugom svetskom ratu. Ona se završila potpunim slomom nemačkih nacističkih snaga i zarobljavanjem njihovog feldmaršala Paulusa.

Takođe je istakao da je obaveza ruskog naroda da očuvaju sećanje na podvige heroja Velikog otadžbinskog rata, njihovu hrabrost, nepokolebljivost i potpunu odanost otadžbini.

- Ni najmanju šansu ne treba dati neonacističkim snagama, sa kojima danas ponovo moramo da se borimo. Neprijatelj je bio zaustavljen i poražen pre 80 godina. Neće proći ni sada - podvukao je Medvedev.

Istovremeno, direktor Spoljnoobaveštajne službe i predsednik Ruskog istorijskog društva Sergej Nariškin poručio je da je slika nepokorenog Staljingrada zauvek ostala simbol otpora naroda Rusije pred bilo kojim spoljnim neprijateljima, u ma kakve „međunarodne sekte“ da su objedinjeni.

BONUS VIDEO: 

POPRAVKA KRIMSKOG MOSTA BLIŽI SE KRAJU: Snimci spajanja trećeg oštećenog dela

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)