PODELJENA MIŠLJENJA OKO ZELENSKOG: Predsednik Ukrajine će se obratiti na festivalu Sanremo

Milica Ostojić (Rim)

01. 02. 2023. u 20:07

NAKON najave da će se predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski obratiti gledaocima porukom na najčuvenijem italijanskom festivalu kancone Sanremu ne stišavaju se polemike oko njegovog učešća.

ПОДЕЉЕНА МИШЉЕЊА ОКО ЗЕЛЕНСКОГ: Председник Украјине ће се обратити на фестивалу Санремо

Printskrin/Youtube/Ofіs Prezidenta Ukraїni

Prvi kanal Italijanske tv Rai najavio je kako je izašao u susret želji ukrajinskog lidera da se obrati na Festivalu Sanremo, i doneta je odluka da će to uslediti u završnoj večeri 11. februara, posle ponoći a pre proglašenja pobednika Festivala.

Biće to dvominutni video zapis registovan i "iskontrolisan", jer treba da zvuči kao "poruka mira".

Već su objavljena mnoga ironična mišljenja o tome kao što je tekst "Od bombi do kancona. Čak je i bol predstava", "Zelenski pohabani glumac traži da se pojavi na sceni teatra Ariston dok ravnodušno prisutvuje uništenju svoje zemlje"...

Zelenski se sa porukama već obraćao na sličnim kermesima, učinio je to na Festivalu u Kanu, na onom u Veneciji, na ceremoniji Golden Globe avords u Los Anđelesu.

Potpredsenik Vlade Italije i ministar za infrastrukturu i transport lider Lige Mateo Salvini u jednoj televizijskoj emisiji na pitanje šta misli o tome izjavio je sledeće:

- Zelenski, ako ima vremena...ma Festival ostaje Festival. Možda je bolje da najpre razgovara sa Putinom. Mi smo stalno podržavali odbranu napadnute Ukrajine i to nastavljamo da radimo kako u Evropi tako i u Italiji, ni više ni manje. Mislim da što se pre otvori pregovarački sto za postizanje mira bolje je, i pre ili kasnije trebalo bi da razgovaraju Zelenski i Putin.

Mateo Salvini šalje tako svoju poruku:

- Ako budem imao vremena gledaću Festival deset minuta da bi slušao kancone a ne Zelenskog, a kako Zelenski ima vremena za dodelu Oskara ili Festival Sanremo to on zna. Svaki kontekst zaslužuje ozbiljnost tako i Sanremo. Pitam se samo koliko je prikladno da festival italijanske kancone ima neki trenutak koji je povezan sa ratom u toku i mrtvima, ne čini mi se da te dve stvari idu zajedno.

BONUS VIDEO: PROTESTI U PARIZU - Organizatori tvrde - Protiv penzijske reforme okupilo se pola miliona ljudi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PRVENČE MAMINO... Poslednja objava preminule voditeljke Bojane Janković