"PUT DO MIRA IDE KROZ ISPORUKE ORUŽJA": Lavrov raskrinkao namerame NATO protiv Rusije

Tanjug

31. 01. 2023. u 16:58

NATO je već duže umešan u hibridni rat protiv Rusije, koliko god pokušavao da opravda svoje prekomerno slanje oružja Ukrajini, rekao je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

ПУТ ДО МИРА ИДЕ КРОЗ ИСПОРУКЕ ОРУЖЈА: Лавров раскринкао намераме НАТО против Русије

FOTO: AP/Tanjug

On je na konferenciji za novinare nakon sastanka sa egipatskim kolegom istakao da je to tako šta god pričali zapadni partneri, uključujući i poznate parole poput one da "put do mira ide kroz isporuke oružja", preneo je TASS.

- Reč je o tome da je NATO umešan u hibridni rat protiv Rusije već prilično dugo, koji se manifestuje u akcijama kijevskog režima - rekao je on.

Lavrov je napomenuo da Moskva preduzima neophodne mere kako bi sprečila pokušaje pretvaranja Ukrajine u još veću pretnju po bezbednost Rusije.

- Gledamo kako se na Zapadu razvijaju diskusije o daljem 'pumpanju' Ukrajine sve ozbiljnijim naoružanjem, uključujući i ono ofanzivno - kazao je Lavrov.

Dodao je da Moskva prati ovaj proces, dok oružane snage rade sve da osujete realizaciju planova Zapada.

- Nastavićemo da sprečavamo kijevski režim kako ne bi prevladao u politici diskriminacije i uništavanja prava svih ukrajinskih građana i bivših građana Ukrajine, koji su se osećali kao deo ruske istorije, kulture i tradicije - podvukao je Lavrov.

BONUS VIDEO: PODRŠKA OD TERMINATORA: Snimci ruskih oklopnih vozila tokom borbe u Ukrajini

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024