AKO RUSKI TENKOVI DOĐU DO KIJEVA, POČINJE TREĆI SVETSKI RAT: Italijanski ministar odbrane uputio još jednu pretnju Moskvi

Novosti online

30. 01. 2023. u 16:27

TREĆI svetski rat bi mogao da počne ako ruski tenkovi stignu do Kijeva, rekao je ministar odbrane Italije Gvido Krozeti o mogućoj eskalaciji rata u Ukrajini, odgovarajući na pretnje Moskve o eskalaciji posle zapadnih isporuka teških tenkova.

АКО РУСКИ ТЕНКОВИ ДОЂУ ДО КИЈЕВА, ПОЧИЊЕ ТРЕЋИ СВЕТСКИ РАТ: Италијански министар одбране упутио још једну претњу Москви

Foto Tanjug/AP

„Treći svetski rat bi počeo onog trenutka kada ruski tenkovi stignu u Kijev i na granice Evrope. Jedini način da se zaustavi Treći svetski rat je osiguranje da oni ne stignu“, rekao je Krozeto tokom događaja u Rimu, prenela je italijanska agencija ANSA.

Italijanski ministar odbrane je ovo rekao prilikom razgovora u Rimu sa kolegom iz Francuske, Sebastijenom Lekornom, s kojim je razgovarao o izgledima za mir između Moskve i Kijeva, ali io pitanjima bezbednosti i takozvanog „proširenog Mediterana“.

Dvojica ministara su se saglasili da „rat koji je pokrenula Rusija predstavlja najozbiljniju pretnju miru i stabilnosti evropskog kontinenta od kraja Drugog svetskog rata, jasno kršenje principa integriteta i nepovredivosti teritorijalnih granica, međunarodnog prava i Povelje Ujedinjenih nacija”.

(Kurir/ANSA/Rainews)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (37)

EKOLOGIJA JE ŽENSKOG RODA: Žene kao važni nosioci promena u zaštiti životne sredine