KIJEV PRIPREMA NAPAD NA KRIM: Podoljak objasnio - "Tamo se nalazi veliki broj skladišta, zato su nam potrebne rakete i avijacija"

Novosti onlajn

28. 01. 2023. u 14:55

SAVETNIK ukrajinskog predsednika Mihail Podoljak izjavio je da je, nakon što se Kijev dogovorio sa Zapadom o isporukama tenkova, sledeći korak postići dogovor o isporukama avijacije i raketa koje su potrebne za napad na Krim.

КИЈЕВ ПРИПРЕМА НАПАД НА КРИМ: Подољак објаснио - Тамо се налази велики број складишта, зато су нам потребне ракете и авијација

Foto: EPA

Kako je rekao, reč je o raketama daljeg dometa koje bi mogle da unište rusku infrastrukturu koja se nalazi iza linije razgraničenja, a pre svega skladišta sa artiljerijskim naoružanjem i municijom.

- Jako veliki broj tih skladišta nalazi se na Krimu, zbog toga su nam i potrebne te rakete, ali i avijacija - istakao je Podoljak.

Takođe je rekao i da je Ukrajini potrebno između 350 i 500 tenkova, kao i da rok isporuke tih tenkova bude što je moguće kraći – do dva meseca.

- Nadam se da svi razumeju da svaki dan koji prođe je dan koji mi plaćamo krvlju. Zbog toga je potrebno da se sve desi mnogo brže - dodao je.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: 

PUCNjI U AMBASADI: Snimak napada na službenike ambasade Azerbejdžana u Teheranu


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (24)

IZBOR NAMIRNICA IH ŠTITI OD BOLESTI: Kako se hrane monasi na Svetoj Gori - imaju spisak pravila